Reglerne i Krolf

De fleste kender til golf. Mange ved også, hvad kroket er, og hvordan det spilles. Krolf er en blanding af de to. Det går derfor helt grundlæggende ud på, at du skal få en kugle i hul med færrest mulige slag. Du bruger en kroketlignende kølle og skal føre kuglen gennem, over eller under et bestemt antal forhindringer for at gennemføre banen. Det er en aktivitet og sport, der kan spilles af alle, og som ikke kræver et særligt niveau for at kunne deltage. Derfor kan du med krolf se frem til en sportsgren, der samler mange aldersgrupper til en hyggelig stund samtidig med motion. Har får du et overblik over reglerne i krolf, så du er klar til at tage ud på banen og sætte gang i et spil. 

Reglerne i krolf

For at forberede dig på at kunne blive krolf-spiller, får du her en oversigt over de forskellige regler for spillets gang. Følger du disse, er du klar til at kunne påbegynde at spille krolf efter at have læst dette:

  • Ligesom i golf foregår krolf på en bane af tætklippet græs. Derudover er der langt græs på banerne, også kaldet ’rough’en’. Dette kan agere som en forhindring på banen, da kuglen ikke triller lige så let på dette underlag.
  • En krolfbane har 12 huller, som du skal nå igennem. På de forskellige baner ligger der forhindringer af forskellig karakter, som kuglen skal passere, uden om eller gennem, for at banen er gennemført.
  • Nedfaldne blade, småsten, grene og lignende må gerne fjernes fra banen, men faststående forhindringer skal blive stående.
  • Du må maksimalt bruge otte slag på at gennemføre en bane, ellers tildeles spilleren en straf på 10 slag på scorekortet.
  • Slår du en hole-in-one, det vil sige, at banen gennemføres på et enkelt slag, får du anført nul slag på scorekortet.

Nu kender du de basale regler for krolf, og er derfor klar til at gå i gang med at spille.

Derfor bør du spille krolf

Der er mange gode grunde til at begynde at spille krolf. Dem får du et indblik i her. En af de største og vigtigste grunde er, at du får et nyt fællesskab ud af det. Krolf er nemlig en sport af en forholdsvis lav sværhedsgrad, hvilket gør det muligt for alle at deltage. På den måde kan fokus også fjernes lidt fra selve sporten og udførelsen af spillet. I stedet kan du bruge din energi på at lære dine modspillere at kende. En god ide kan være at koble spillet sammen med en kop kaffe eller en lækker frokost efterfølgende. På den måde samler du motion med hyggeligt samvær.