Sund krop - message

Message gør kroppen sund

De fleste af os kan vist godt blive enige om, at vi godt kunne bruge en massage engang imellem. Massage er ikke bare godt, hvis du har lidt ømme muskler efter gårsdagens træning. Faktisk har det også rigtig mange sundhedsmæssige fordele, men det kræver, at du gør dig selv den tjeneste at bestille en tid hos en professionel, hvis du vil have det fulde udbytte.

Hvis du bor i eller omkring Sønderborg eller Als, kan du med fordel kontakte Kiropraktorerne Kongevej. Ring i dag på 74 42 92 99, eller find mere information om behandlinger på deres hjemmeside.

 

Få et bedre blodkredsløb og kom af med affaldsstoffer

Har du svært ved at koncentrere dig eller holde varmen, kan det være fordi, dit blodomløb ikke fungerer optimalt. Massage stimulerer blodcirkulationen og sætter gang i hele kredsløbet. Blodet transporterer ilt og næringsstoffer rundt i hele kroppen, og i samme proces kasseres affaldsstofferne. Det er altså vigtigt for dit helbred, at kredsløbet fungerer godt, så din krop kan holde varmen og skille sig af med de stoffer, den ikke skal bruge.

 

Fix hovedpine og migræne

Døjer du med hovedpine eller begyndende migræne ved du, hvor hæmmende det kan være for en velfungerende hverdag. Fordi massage øger blodkredsløbet, kan det være med til at øge blodtilførslen til hjernen, og på den måde kan det på sigt hjælpe dig af med den irriterende hovedpine. 

 

Smukkere hud

Det er ikke kun indeni, du får det bedre med massage. Du bliver også endnu skønnere og sundere udadtil. Når blodcirkulationen stimuleres forbedres blodforsyningen til hudens celler, og det betyder at de får mere næring. Det får huden til at se sundere og friskere ud, og du vil også opleve, at den får mere farve og glød. Faktisk bliver huden også strammere og glattere på lang sigt, så du kan også holde alderstegnene for døren med regelmæssig massage.

 

Kom smerten til livs

Vi har vist alle sammen prøvet at have ondt et sted, og hvis du lever et aktivt liv, ved du, hvor irriterende det er at have ømme muskler efter træning. Regelmæssig massage kan hjælpe med at lette smerterne fra din sportsskade eller løsne op for dine stive lårmuskler efter bentræningen. Hvis musklerne masseres godt igennem, når du har trænet, kan det være med til at sænke niveauet af inflammation og hjælpe musklerne til at komme sig hurtigere og være mindre ømme. På den måde kan du også slippe for at skulle bruge et håndtag, hver gang du skal sætte dig ned, dagen efter ”leg day”.

 

Stress af og få et bedre helbred

I disse tider, hvor stress er på vej til at blive en folkesygdom, bør vi alle huske at gøre noget for os selv engang imellem, så vi husker at slappe af. Når stresshormonerne suser rundt i kroppen begynder en dominoeffekt af skadelige virkninger på både krop og sind. Det er derfor vigtigt, at du husker afstresse engang imellem, og her kan massage være en stor hjælp.

 

Husk at drikke vand

Mange oplever, at de bliver rigtig tørstige, efter de har fået massage. Det er en god idé at drikke en masse vand efter en god omgang massage, fordi kroppen skal skille sig af med en masse affaldsstoffer. Det er derfor en rigtig god idé at drikke et glas vand både før og efter massagen, så du hjælper kroppen godt på vej.