Få mørklægningsgardiner og forbedre din træning

Mørklægningsgardiner gavner din træning og sundhed

Søvn er vigtigt. Det er vigtigt for, at vi kan præstere og fungere i dagligdagen, og det har stor betydning for både humør og generel sundhed. Går du meget op i træning, er det ligeledes vigtigt, at du husker at prioritere din søvn. Læs med i dette blogindlæg og bliv klogere på, hvorfor søvn er vigtigt for både din træning og din generelle sundhed.

 

Din søvn påvirker din træning

At du kommer sovende til dine træningsresultater, lyder måske som en dårlig joke. Ikke desto mindre er der faktisk en grad sandhed i denne påstand. Selvfølgelig er der behov for træning, og du får ikke stærke muskler uden at bevæge dig. Men går du op i din træning, er det ikke nok at give den gas i et fitnesscenter. Det er nemlig rigtig vigtigt, at du samtidig prioriterer din søvn, da det er her du restituerer fra belastningen under træningen og bliver både større, stærkere og hurtigere.

 

Luk af for lys når du sover

En af de helt store grunde til, at mange ikke får en optimal nattesøvn, hvor man bliver frisk, er, at lyset kan ødelægge den. Falder du i søvn med lyset tændt, er det helt slemt, men faktisk vil selv den mindste smule lys, som fx en gadelygte eller lys i et vindue i lejligheden overfor, også kunne påvirke din søvn negativt. Lys og mørke er nemlig med til at fortælle vores hjerne, hvornår det er tid til at sove, og hvornår det er tid til at være vågen. Når der er lys, vil det derfor kunne forstyrre hjernen, som vil have svært ved at falde i en dyb søvn.

 

I sidste ende vil det altså have betydning for både din træning og din generelle sundhed, hvis du sover i et rum med for meget lys, og dermed ikke kan få den nattesøvn, du har brug for.

 

Invester i mørklægningsgardiner

Med mørklægningsgardiner kan du sikre en optimal søvn. Når lyses skærmes af, forstår din hjerne, at det er nat, og derfor kan den bedre gå i ”Deep-sleep”. Når hjernen når denne tilstand har både krop og hjerne bedre mulighed for at restituere og blive fuldt udviklet, og det vil gavne din træning og din generelle sundhed.