3 gode råd til styrketræning

Dette indlæg er sponsoreret. 

Sæt dig et mål

Det vigtigste er at kende og sætte sig en målsætning ved styrketræning. Vil du tabe dig eller vil du tage på? Vil du tabe dig, så skal du ligge i et kalorie underskud. Vil du modsat tage på, så skal du ligge i et overskud. Hertil skal man kende sit ligevægtsindtag, som også er det der bør tages højde for, når du får en skræddersyet kostplan. Uanset om du skal tabe dig eller tage på, så er det godt at få mange proteiner. Proteiner er dine musklers byggesten. Vil du tage på, så giver det sig selv, men det er også essentielt, hvis du vil tabe dig. En højere procentuel muskelmasse kan gøre det nemmere at tabe sig og smide fedt.

 

Overrask kroppen

Hvis du vil bygge muskler, så er det vigtigt, at du ikke kører rundt i det samme program hele tiden. Og hvorfor er det så det? Muskelvækst sker ved, at du river dine muskelfibre i stykker. Når du træner, så river du dine muskelfibre fra hinanden. Når du så restituerer, genopbygger de sig og bliver større og stærkere. Træner du det samme program hele tiden, så er der særligt to elementer, som spiller ind ift, at du vil opleve mindre muskelvækst. For det første kan du rent mentalt køre træt og miste motivation, hvis det hele bliver for ensartet. For det andet, så bliver kroppen vant til din træning og du river dine muskelfibre fra hinanden i mindre grad. Derfor er det vigtigt, at du ændrer træningsprogram minimum hver anden måned. Vil du have styr på kostplan og træningsprogram, så anbefaler vi at besøge FITIT.

 

Træn rigtigt og undgå skader

Mange tror, at det handler om at løfte tungt for at opbygge muskler. Der er da også videnskabelig evidens der peger på, at færre repetitioner bygger mere muskelmasse. Så man kan sagtens træne tungt, men i første omgang, så skal man have styr på at træne korrekt. Det er vigtigt, at man har god kontakt til musklen og ikke laver nogle usunde bevægelser. Får du en, som mange andre, en skade i knæ, albuer eller knæ, så vil dette selvsagt sætte din udvikling i pause. Det er både vigtigt at træne rigtigt få muskelvæksten i sig selv, men får du en skade, så ødelægger det i den grad også din proces.