Hvilken boldsport passer til mig?

Sjove boldsportsgrene på hold

Boldsport er ikke kun en aktivitet, som foregår i skolegården eller i de unges fritidsklubber. Faktisk har folk i alle aldre gavn af at dyrke sport, da det forbedrer udholdenheden, smidigheden og ikke at forglemme humøret. Træffer du et valg om at starte til en boldsport, så melder spørgsmålet sig om, hvilken boldsportsgren man skal vælge. Der er mange muligheder, og det kan være svært at gennemskue, hvilken sportsgren, der vil passe bedst. Derfor har vi samlet inspiration, som du kan læse om her.

 

  1. Til dig der kan lide action: Håndbold

En af danskernes foretrukne sportsgrene er uden tvivl håndbold. Igennem tiden har vi også haft et par hold i verdenseliten på både herre- og damesiden. Mange danskeres passion for håndbold bunder i en lang tradition for sporten, som faktisk er en dansk opfindelse. Syv spillere på hvert hold dyster mod hinanden i hver kamp, og der er ofte fart over feltet. Håndbold er en oplagt sportsgren, hvis man kan lide hurtige skift og høj puls. Selvom man i en lykkerus fejrer et mål, så kan situationen hurtigt skifte, og modstanderen kan være faretruende tæt på ens eget målfelt.

Der findes mange herre- og damehåndhold, som ikke er orienteret imod kampe og turneringer, men som blot foregår på hyggeplan. Så hvis man eksempelvis er tidligere håndboldspiller eller nybegynder, så er der rig mulighed for at dyrke sporten på hobbyplan.

 

  1. Til dig der er høj: Basketball

Ej, det er bare en joke. Basketball kan spilles hvad enten man er 1,60m eller 2,10m. Som i mange andre sportsgrene handler det mere om evnerne til at koordinere sine bevægelser samt aflæse spillet, end det handler om den perfekte fysik. Basketball er en voksende sportsgren i Danmark, og den tiltrækker hovedsageligt unge fyre. Sportsdisciplinen stammer fra USA, og du kommer uden tvivl til at lære nogle amerikanske gloser tilknyttet til sportsgrenen, hvis du begynder på et hold. Du bliver hurtigt familiær med begreber som airball, alley-oop og box out. Det smarte ved basketball er, at den både kan spilles indendørs og udendørs. Sidstnævnte kalder man ofte for streetbasket. I basketball handler det om at have fuld kropskontrol. F.eks. skal du huske ikke at tage for mange skridt samt undgå kropskontakt med de andre spillere. Ydermere får du trænet din evne til at tænke hurtigt, når bolden skal overleveres til en af dine holdkammerater, inden modstanderen når at blokere dig. Og så får du naturligvis muligheden for at hoppe højt, når bolden skal dunkes i modstanderens kurv.

 

  1. Til dig der vil prøve en nyere sportsgren: Floorball

Sammenlignet med fodbold, så er floorball en relativ ung sport. Reglerne blev først officielt nedskrevet i 1981, og sporten stammer fra Sverige. Floorball kan lettest beskrives som ishockey uden is. Hver spiller er udstyret med en stav, som de skal anvende til at ramme en hul bold med huller i. Dernæst gælder det om at score flest mål i modstandernes net. Boldspillet stiller krav til udholdenheden, smidigheden og omstillingsparatheden. Sporten er også rigtig god, da den styrker muskel- og knoglestyrken.

 

  1. Til dig der kan lide masser af sol og frisk luft: Beach volley

Når sommeren kommer til Danmark, så er det en genial mulighed for at afprøve beach volley. På mange strande i Danmark er der opsat volleyball-net, så man frit kan spille kampe med sine venner eller familien. I volley gælder det om at få bolden over modstanderens net, hvor bolden dernæst rammer jorden. I volley på hobbyplan er der oftest lidt mere lempelige regler, hvor man eksempelvis må modtage bolden med både hænderne og fødderne. Selvom man ikke løber lige så meget i volley, som i de andre boldspil, så det også hårdt. Man skal ofte ned i knæ for at være klar til at modtage bolden, og under en volleykamp har få man lavet mange squats helt uden at tænke over det.

Uanset hvilken boldsport du vælger at gå i gang med, så er de nævnte boldspil alle sammen former for holdsport. Dette betyder, at du ikke kun får god motion og fysisk udbytte af træningerne, men at det sociale fællesskab med f.eks. vennerne, familien eller kollegerne også styrkes.