Sport og leg i vandet

Dette indlæg er sponsoreret.

Populære vandsports i Danmark

Selvom man typisk forbinder surfing med store bølger under varme himmelstrøg, er netop surfing dog bare én blandt flere typer af vandsport, du nu ser flere og flere steder i Danmark. Gennem de senere år er det nemlig blevet mere og mere populært med vandsport i Danmark, og mange steder langs kysterne bliver sæsonen igennem da også udforsket af vandglade sportsentusiaster.

Klitmøller, foruden de etablerede vandsportsparker i Aarhus og København, er blevet et af de hippe steder at tage hen for bl.a. at dyrke windsurfing og almindelig surfing, og det er ikke kun et populært sted for danskerne, det er nemlig også blevet et populært sted fra surferinteresserede fra udlandet.

 

Hvilke typer vandsport kan man dyrke i Danmark?

Til mange af de forskellige typer af vandsport kan det være en rigtig god idé at investere i en våddragt. Med en våddragt er du sikker på at kunne holde dig varm, mens du boltrer dig på vandet på diverse typer af boards, og du behøver ikke at være ræd for at blive kold, når du falder i bølgen blå.

Selvom flere af de nye slags vandsport måske stadig virker ukendte for de fleste, er der altså mange, der er ved at blive meget populære i Danmark. Med det rette udstyr har du et væld af muligheder for at give dig i kast med sjove typer af sport på vandet. I Danmark kan du bl.a. prøve følgende typer af vandsport:

  • Kitesurfing
  • Svømning
  • SUP – Stand Up Paddleboard
  • Vandski
  • Jetski
  • Wakeboarding

 

Sikkerhed med en våddragt

Med en god våddragt har du mulighed for at dyrke din vandsport næsten hele året rundt uden at skulle være bange for vandets temperatur. Dog er det alligevel vigtigt, at du husker en god redningsvest, da våddragten altså kun sikrer dig mod kulde.

Tag dine børn med på tur på et SUP-board og få en sjov og hyggelig familiedag, men sørg for at give dem det rigtige udstyr på. Børn kan også have godt af en våddragt, og dragterne findes nemlig i alle størrelser.

Der findes forskellige typer af våddragter, der passer til forskellige sæsoner og derved forskellige temperaturer. Hvis du bevæger dig ud, mens vandet er meget koldt, er det muligt at give sig selv et ekstra isolerende lag ved at tage skiundertøj på under våddragten, men det er dog kun en smule forskel, det kan gøre.