Prøv kræfter med fysiurgisk massage

De fleste af os forbinder massage med noget luksuriøst og behageligt. Men hvor mange af os tænker egentlig over, hvorfor vi får massage, og hvad massage i sidste ende har til formål? Massage er en ældgammel behandlingsform, der har eksisteret siden 3000 f.Kr., hvor den blev brugt som behandlingsform i Kina. I dag bruger vi massage i flere forskellige henseende, og der findes forskellige massageformer alt efter hvilket udfald, man ønsker af sin behandling. De fleste bruger i dag massage til at få løsnet kroppen og forskellige muskelgrupper, men flere bruger det også som et led i en afstressningsproces. Således bruges massage både som en psykisk og som en fysiologisk behandlingsform.

 

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er den mest udbredte massage i Vesten, og den kan tilrettelægges alt efter hvor dybdegående en massage, du ønsker. Man arbejder typisk ud fra 5 berøringsformer: let massage og strygning, bankemassage, rystelse af kroppen, æltning og stræk af muskler. I en fysiurgisk massage, er fokus pålagt kroppen, og det har til formål at forbedre bevægeapparatet. Dette gør de ved at øge blodcirkulationen i musklerne, så affaldsstofferne nemmere udskilles og dermed ikke ophober sig. Behandlingen er blid, og der startes altid blødt op, så musklerne bliver varmet godt op, før man begynder at arbejde med dem, og selvom behandlingens primære formål er et bedre fysiologisk velvære, følger psykisk velvære ofte med.

Fysiurgisk massage ses også ofte brugt i forbindelse med sportsskader, og sportsmassage udspringer af denne massageform. Går du med nogle skavanker, og ønsker du at blive klogere på massage, kan du læse mere her.