Høretelefoner – din bedste træningsbuddy
Et fedt beat i ørene med højt tempo skaber det fedeste soundtrack til din træning, hvad enten du er til en løbetur i skoven, en tur på racercyklen eller et træningspas i det lokalefitnesscenter.
Sæt lyd på træningen
Musik til træningen kan være lige præcis det, der får dig til at yde det ekstra og gør desuden hele træningen lidt sjovere. Vi har alle prøvet at have et fedt beat i ørerne, og når tempoet pludselig øges, følger vores ben nærmest helt automatisk med, og pludselig har vi sat en ny PR. Det hele lyder rigtig godt og idyllisk, men mange af os har sikkert også prøvet at fumle med ledninger, som pludselig kommer i klemme mellem stang og nakke midt i et squat, eller ”propper” der falder ud, mens vi er midt i et godt tempo på løbeturen. Musikken kan altså også være med til at ødelægge din træningsoplevelse, hvis du konstant må standse og fumle med ledninger og høretelefoner. Derfor gælder det om at vælge de rette til dig og din træningsform, som både sidder godt og giver en god lyd. Vi har samlet de tre bedste typer høretelefoner til din træning her.
Bluetooth, propper eller de klassiske?
At vælge høretelefoner til træning kan være lidt af en jungle, både i forhold til type, lyd og pris. Så hvordan finder man ud af, hvilke man skal vælge? Først og fremmest handler det om at finde ud af, hvilken type, der passer bedst til dig. Overordnet set findes der tre typer af høretelefoner, som alle egner sig godt til træning – nogle mere end andre. Du kender måske også den fjerde type, som flere og flere foretrækker; nemlig headphones, der sidder uden på ørene med en bøjle over hovedet. Årsagen til at denne type er så populær er, at de giver den klart bedste lyd, og har mindre risiko for at skade ørene, end dem der sidder inde i ørene. Men til træning er disse dog ikke optimale, da de er store og klodsede og ikke lader sveden få frit løb.
De klassiske høretelefoner
Du kender helt sikkert de klassiske høretelefoner, der følger med, når du fx køber en ny iPhone. De placeres yderst i øret, og lukker dermed ikke helt af for lyd, hvilket er en klar fordel, når man færdes i trafikken. Denne form for høretelefoner deler dog vandene, da det ene par sidder godt på den ene, mens det falder ud på den anden. Er du mest til denne type, kan disse fås med en lille bøjle, der sættes over øret, som får dem til at sidde bedre fast. Ulempen er, at de dog stadig godt kan falde ud og giver en del vindstøj, da propperne ikke sidder helt inde i ørene.
Ørepropperne
Mange har efterhånden erstattet de traditionelle høretelefoner med denne type, som sidder bedre fast i ørene, da den lille gummidut gør, at de former sig efter øregangen, kan placeres længere inde og således har sværere ved at falde ud. Disse giver også en klart bedre lyd, da man ikke behøver skrue så højt op for at høre musikken ordentligt. Denne type lukker støjen bedre ude end de klassiske, hvilket ofte er en fordel, men træner du udenfor, kan de lukke vigtig støj ude fra fx trafik.
Bluetooth trådløse hovedtelefoner
Trådløse Bluetooth høretelefoner er det nyeste skud på stammen, der giver dig friheden i helt at slippe for trælse ledninger, der sætter sig fast og altid er svære at placere et sted, hvor de ikke generer. Den trådløse funktion virker således, at din mobil og høretelefonerne forbindes, hvilket gør, at du kan besvare opkald, skrue op og ned og skifte nummer på knapperne på høretelefonen, uden at fumle med mobilen under træningen. Skulle man nævne en ulempe ved denne type, ville det være prisen, der ofte er noget dyrere end de to andre typer, og at de kræver, at man lige sætter sig ind i det tekniske ved Bluetooth.