Hvad er kranio sakral terapi?

Du overvejer måske at prøve kranio sakral terapi, men inden er det måske meget rart at vide, hvad denne behandlingsform rent faktisk går ud på. Kranio sakral terapi er en ekstremt blid og meget dybdegående behandlingsmetode, hvor terapeuten arbejder med kroppens egne ressourcer med henblik på at påvirke og gøre kroppen i stand til at helbrede sig selv. Fokus for behandlingen er de underliggende problemer, som skaber ubalance i kroppen. Disse underliggende problemer vil terapeuten, som det første prøve at finde frem til, og derefter vil behandlingen centrere sig om disse problemer.

Behandlingen foregår ved, at der til at starte med er en indledende samtale mellem dig og terapeuten. Herefter ligger du fuldstændig afslappet på en briks i, hvor terapeuten ved hjælp af blide berøringer løsner op i din krop.

Kranio sakral terapi kan hjælpe mange mennesker med forskellige problemer

Kranio sakral terapi er ikke løsningen på et specifikt problem, men derimod en behandlingstype, som kan hjælpe mange forskellige mennesker i mange forskellige aldre. Behandlingsformen er især velegnet, hvis du f.eks. døjer med hovedpine, migræne, angst, søvnbesvær, piskesmæld, hjernerystelse eller lider af stresssymptomer.

Nogle personer vil opleve at en enkelt kranio-sakral terapeutisk behandling er nok, imens andre vil have brug for flere behandlinger før de kan mærke den positive forskel. Det er fuldstændig op til den enkelte.

Behandlingsform uden bivirkninger

Kranio sakral terapi er en meget blid behandlingsform, og dette gør også, at der nærmest ikke er nogen bivirkninger. Behandlingen kan virke udrensende, og derfor er det ikke unormalt, at du efterfølgende kan opleve få forbigående smerter eller træthed. Men dette er ofte blot et godt tegn på, at kroppen har taget godt imod behandlingen og arbejder videre.