Mindsk risikoen for skader

Restitution og forebyggende behandling kan være altafgørende for dit helbred

Som aktivt menneske kan det ofte være nødvendigt med restituerende og sommetider forebyggende behandling for at undgå ømheder og skader. Der findes flere metoder, som selvstændigt kan anvendes, men vil du være helt sikker på at få den rette behandling, så du ikke skal døje med vedvarende problemer, kan det være nødvendigt at få professionel hjælp. Men hvad skal du kigge efter?

 

Akupunktur kan være vejen frem

Akupunktur foregår ved, at tynde nåle stikkes i hud og muskler for at stimulere disse og genoprette energien. Akupunktur er et glimrende middel til restitution og også effektiv skadesbehandling, og med denne type af behandling, kan ømhed og vedvarende smerter mindskes hurtigt. Det virker dog bedst, hvis akupunktur begyndes så tidligt som muligt efter, at en eventuel smerte mærkes. Det bruges generelt især til smertebehandling, men mærkes blot den mindste skade eller ømhed, hvorefter akupunktur begyndes, kan det samtidig fungere som forebyggende behandling. Kiropraktik i Centrum er en af mange større klinikker, som kan hjælpe med akupunkturbehandling af sportsskader og lignende.

 

Den almene hjælp – fysioterapi

Fysioterapi er velbenyttet i både privat og offentlig regi, og det kan dog også vise sig at være den helt rigtige vej til et aktivt liv uden skader. Fysioterapi spænder vidt og dækker over et hav af forskellige behandlingsmetoder, men én ting er fælles – øvelser, aktiviteter og alle behandlingsmetoder er rettet mod kroppen som bevægelsesorganisme og arbejder mod at få denne til at fungere bedst muligt. Derfor er fysioterapi både godt som forebyggende men også lindrende og restituerende kur. Hos Kiropraktik i Centrum er fysioterapi ofte udgangspunktet for genoprettelse af maksimal bevægelighed, og afhængigt af behandlingsmetoden, kan folk i alle aldre gøre brug af dette uden problemer.  

 

Massage som hjælpemiddel

Massage er ikke bare noget, som tilbydes på wellness ophold, og som er kendetegnet ved lækre cremer, afslappende stemning og nøgenhed. Massage er en glimrende måde at forebygge skader og optimere restitution på. Det kan foretages hjemme, men på klinikker som f.eks. den førnævnte Kiropraktik i Centrum kan du få professionel sportsmassage, som er rettet direkte mod aktive personer. Sportsmassage foregår ved, at valgte områder masseres efter tilpasning, og desuden bliver massage ofte kombineret med andre former for terapi – f.eks. fysioterapi eller akupunktur.

 

Hjælp dig selv inden problemet bliver for stort

Det er ikke altid, at en skade eller ømhed behøver være grund til, at behandling skal startes – og den nemmeste måde at holde kroppens helbred oppe er ved løbende at huske de former for terapi, som du selv kan udføre og hjælp med, inden en skade udvikler sig og bliver et stort problem. Her gælder det f.eks. udstrækning, elastiktræning og god opvarmning, som er både forebyggende og restituerende. Der findes desuden produkter som f.eks. beskyttere til forskellige sportsgrene, varmecreme, kinesiotape, kompressionstøj og meget mere, som har samme effekt. Du kan læse mere om forebyggelse af skader her.