Håndter modgang og smerte i sport

At være sportsudøver på et højt plan er en livsstil som de færreste kan sætte sig ind i. Dagligdagen går med hård træning, indtagelse af de rette fødevarer, og mentaliteten fokuseres mod den fysiske præstation, så tankerne ikke spænder ben for ydeevnen. En psykolog kan være med til at skabe den rette balance mellem krop og sind, som der kræves for at være udøver i eliteverdenen.

 

Talent er ikke nok

I en verden af hård fysisk træning, disciplin og fokus på kroppen falder psyke og sind ofte i baggrunden. Det er dog vigtigt at huske, at psyke og fysik spiller sammen som to gensidigt afhængige komponenter, der ikke bare sådan kan skilles ad. Mange elitesportsudøvere oplever derfor mentale udfordringer ved modgang, smerte eller pres. At have en stærk fysik og et talent for sin sportsgren kan nemt smuldre mellem fingrene, hvis atleten ikke har mentaliteten og den indre styrke til at klare hvilke udfordringer, der end måtte komme.

 

Et solidt, mentalt bagtæppe er alfa og omega

I en sportskarriere vil der uundgåeligt komme bump på vejen, såsom skader, pres, dygtige konkurrenter, familieliv, livskriser og lignende. For at kunne håndtere disse forhindringer er det vigtigt at have et solidt bagtæppe i form af et stabilt selvværd, evnen til at kæmpe videre samt nogle mentale redskaber, der gør, at man ikke lader sig slå ud af udfordringer. Undertrykker man sine tanker, kan det give bagslag, hvis man en dag får en skade, en krise eller lignende, der sætter træningen på stand-by.

 

Mentaltræning går hånd i hånd med fysisk træning

Vil man være sportsudøver på et højt plan eller ligefrem på eliteniveau, er det nødvendigt, at træner sin mentalitet i samme grad som sin krop. Mange sportsudøvere og atleter vælger derfor at alliere sig med en psykolog med kompetencer inden for sportspsykologi. En psykolog kan hjælpe atleten til at styrke og opbygge den mentalitet, der kræves i en verden, hvor hårdt fysisk og psykisk pres, disciplin og konkurrence fylder i dagligdagen. Er din fysik og psyke i balance, vil du opleve en indre ro, der gør, at du kan præstere bedre samt håndtere de udfordringer, du vil møde.