Økologiske behandling

Ømme muskler – disse naturlige produkter virker

Ømme muskler og led er uundgåelig efter fysisk aktivitet, og de fleste sportsudøvere og motionister vil også komme ud for at opleve småskader og smerter i muskler og led i forbindelse med deres træning. Heldigvis findes der løsninger, der hverken kræver timelange massagekonsultationer eller smertestillende medicin.

 

Smertelindring uden kemi

Når man er fysisk aktiv, kan man ikke komme udenom ømme muskler efter træning, uanset hvor lang tid man bruger på opvarmning og udstræk. Årsagen til ømheden er, at vi under træningen nedbryder muskelfibrene i musklerne, som så skal have tid til at genopbygge sig selv efterfølgende. Desuden udskiller vii mange affaldsstoffer, når vi træner, og ved hård fysisk aktivitet, får kroppen svært ved at følge med, hvilket fører til en ophobning af affaldsstofferne, som så viser sig i ømme muskler dagen efter træningen. De fleste sportsudøvere, amatører som eliteudøvere, vil desuden komme ud for en række småskader eller overanstrengelser i ny og næ i forbindelse med deres træning. En smertestillende pille vil uden tvivl hjælpe på ømheden, men har du ikke lyst til at fylde din krop med kemi, findes der mange naturlige, økologiske alternativer, der kan lindre ømhed og smerte og forebygge skader. Neden for har vi samlet 6 naturlige produkter, der kan være nyttige i et aktivt liv.

 

Magnesiumspray

Magnesium findes både som spray, olie og gel i de fleste helsekostbutikker. Magnesium er godt for rigtig mange processer i kroppen og er en essentiel del af, at vores krop virker som den skal. I vores kost får vi magnesium fra bælgfrugter, fuldkorn, grønne grøntsager, kerner og nødder. Det hjælper blandt andet på en velfungerende fordøjelse, sunde knogler og dannelse af proteiner i kroppen. Magnesium har vist sig også at have en effektiv virkning på ømme og spændte muskler. Ved at smøre produktet på det ømme område, trænger magnesiummen ind gennem huden og lindrer ømhed og uro og hjælper til en god muskelfunktion.

 

Pebermynteolie

Pebermynte er et ældgammelt naturlægemiddel, som har været brugt til alt fra forkølelse til behandling af irritabel tyktarm og til lindring af ømme muskler og led. Pebermynte har en nedkølende effekt, hvilket er årsagen til, at det virker lindrende mod muskelsmerter.

 

Nedkølningsgel

Nedkølningsgel fungerer ligesom pebermynteolien ved at lindre smerter, og de fleste nedkølningsgels indeholder desuden pebermynte. Det kan altså ikke fjerne muskelsmerterne eller fremskynde processen, men er et godt alternativ til smertestillende medicin. Produktet kan fås som spray og gel fra mange forskellige mærker i helsekostbutikker og er yderst effektivt, da produktet virker inden for få minutter.

 

Aloe Vera

Aloe Vera er en plante, hvis saft i flere årtusinder har været anvendt som naturlægemiddel, da det har en helende effekt. Det bliver derfor især anvendt til solskoldninger, rifter og småsår. Aloe Vera plantens høje indhold af vitamin A, B, C og E føles kølende og blødgørende på huden.

 

Muskelvarmer

De såkaldte muskelvarmer-produkter består ofte af en blanding af olier, aloe vera, pebermynte og andre naturlige ingredienser og krydderier, som til sammen giver en varmende effekt på huden. Gelen har nogenlunde samme effekt, som en varmepude har på muskelsmerter og ledsmerter.

 

Gittertape, sportsplaster og støttebind

I mange helsekostbutikker, kan man købe sportsplastre, der er formet til bestemte steder på kroppen og aflaster ømme led og muskler. Sportsplastrene indeholder ofte produkter, der virker smertelindrende eller nedkølende. Der findes desuden et væld af knæbind, ankelbind, albuebind og lignende, der indeholder varmende stoffer, som øger blodcirkulationen og hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer. Gittertape er en af de nyere produkter og er også med til at afhjælpe ømme og trætte muskler ved at øge blodcirkulationen i området.