Valg af kontorstol

3 ting som du skal være opmærksom på, når du vælger kontorstol

Penge, økonomi og budgetter står ofte i vejen for, at virksomheder og private kan anskaffe sig ergonomisk korrekte kontorstole. ”Det kan dog være altafgørende for både arbejdseffektivitet og trivsel, at den rigtig stol fra start vælges” siger indehaver af stole-leverandøren Papirgården Grenaa Leo Press., og derfor er der nedenfor opstillet 3 ting, som du skal være opmærksom på, når du skal vælge din kontorstol,.

 

#1 Du skal kunne sidde i den i mange timer

En kontorstol bruges naturligt til forskellige formål, men er du på udkig efter en arbejdsstol, som skal kunne bære dig i mange timer, er det om ikke andet vigtigt, at du føler dig tilpas, når du sidder i stolen. Både armlæn, ryglæn og stolens sæde findes i mange varianter, og nogle er bedre til små og lave mennesker, mens andre er bedre til de, som er høje eller brede. En ergonomisk korrekt stol vil ofte imødekomme dette, og selvom komfort i forhold til egenskaber og funktioner ved stolen ofte vægtes for højt i forhold til sundhedsmæssig komfort, er det helt naturligt, at man sætter sig og prøver stolen, inden man tager den med hjem.

 

#2 Brug en professionel forhandler

Hvis du vil være sikker på, at du vælger den rette kontorstol til netop dig og dit formål, må du ikke gå på kompromis med, hvor du vælger at købe stolen. Ved at vælge en professionel forhandler kan du sikre, at du vælger den rette stol, og det kan i længden være en ekstremt god investering at vælge en dyrere kontorstol fra en kyndig forhandler, da stolen vil gøre dit arbejde mere effektivt i takt med, at den er bedre for dit helbred. Papirgården Grenaa er eksperter i kontorstole og har et stort sortiment af stole til både kontor og hjem, som kan ses her.

 

#3 Hav det rette bord til formålet

Det er ikke kun din kontorstol, som har betydning for, om du ergonomisk arbejder korrekt, og om du derfor kan opnå bedre trivsel på dit arbejde eller i hjemmet. Det bord, som stolen er tilknyttet, skal være det rette i forhold til det formål, som bordet og stolen har. Hæve-sænke borde er blevet mere og mere populære, og dette giver også mulighed for at rejse sig og strække både ben og ryg indimellem, hvilket rent ergonomisk er positivt. Det er dog vigtigt at gøre det klart inden køb af stol, hvilket bord den skal passe til.

 

Rådgivning og vejledning kan vise vejen

Hvis du vil være helt sikker på, at du får den rigtig kontorstol, kan du som sagt søge professionel rådgivning og vejledning, hvilket vil give dig muligheden for at undgå helbredsproblemer som følge af forkert valg af møbler. Lad dig ikke tøve med at søge hjælp – der er eksperter på området, som hellere end gerne hjælper dig!