Vigtig udstyr til spinning

Gode råd til udstyr, som hjælper til bedre spinning

Spinning er blevet en mere og mere populær træningsform, som det er muligt at lave både alene og på hold i mange fitnesscentre landet over. Og selvom spinning kombinerer både hårdhed, intensitet og muligheden for grin og samvær, er det ikke helt uden udstyr, at man kan dyrke sporten optimalt. Her får du 5 produkter, der kan hjælpe til bedre tilpashed, når du spinner.

 

Spinning – Hvad, hvorfor og hvor?

Spinning er et andet ord for indendørs cykling, og uanset om du dyrker det alene eller på hold, er det egentlig meget simpelt – det handler om at cykle i forskellige hastigheder og med forskellig belastning. Spinning er blevet en udbredt træningsform i Danmark, bl.a. fordi cykling generelt er godt til meget andet end blot motion - f.eks. kan det være forbyggende iht. sportsskader, og det bruges samtidig ofte i forbindelse med genoptræning. Du kan anskaffe dig din egen motionscykel, hvis du er mest til at træne alene derhjemme, men du kan også finde spinningscykler i de fleste fitnesscentre – både til benyttelse alene og på hold.

 

  1. Cykelsko er et must

Rigtige spinningscykler, som f.eks. benyttes i fitnesscentre, har ofte pedaler, som kræver spinningssko med påsatte klamper, så foden er spændt fast. Dette giver mulighed for at give sig 100 procent uden, at fodtøj og fod skal komme i vejen. Derfor er cykelsko en nødvendighed, når du skal spinne. I fitnesscentre er det ofte muligt at låne sko, hvis du har meldt dig på et spinningshold, men for at være sikker på, at pasform, størrelse og udseende passer dig, kan du med fordel anskaffe dig nogle cyklesko selv.

 

  1. Ømme baller?

Det er naturligt at have ømme baller efter både almindelig cykling og efter hård spinning, og især spinningscyklernes sadler kan være hårde at sidde på samtidig med, at cyklebevægelsen går lige i baglåret. Cykelshorts har ofte et lille indlæg eller en lille pude monteret på bagen, så det bliver blødere og rarere for dig at cykle, og derfor kan du imødekomme ømheden i dine baller sådan.

 

  1. Av mine hænder

Som med mange andre træningsformer er hænderne under spinning også aktiveret. Hænderne bliver ikke bare svedige og våde – når man presser sig selv, vil det ske, at man ’maser’ hænderne mod styret, og efterfølgende kan hænderne være ekstremt ømme. Med cyklehandsker, som kan sikre grebet om styret og mindske trykket inden i hænderne, kan du støtte dine hænder under spinning.

 

 

  1. Det er hårdt – husk drikkedunken

Spinning er godt for krop og sind – og det er det netop fordi, det er hårdt og udmattende, og derfor er glimrende fysisk træning. Alt efter dit niveau og din evne til at presse dig selv, vil det dog blive nødvendigt at indtage væske undervejs på baggrund af den store mængde væske, som forbrændes. En drikkedunk er derfor et must til spinning, og for nogle kan det samtidig blive nødvendigt at medbringe et svedhåndklæde.

 

  1. Har du mod på noget mere?

Vil du gerne gøre lidt udover det sædvanlige for, at din spinningstræning bliver helt optimal, så kan du overveje at anskaffe dig et pulsur eller et pulsbælte. Et sådant produkt kan hjælpe med f.eks. at måle maxpuls og nuværende puls, og det gør det muligt at følge med i, hvor meget du giver af dig selv. Fordelen ved et pulsbælte- eller ur er, at du også kan bruge det i forbindelse med andre sportsgrene.