Omgivelser er vigtige for din performance

Opnå bedste performance

Din performance er afhængig af mange forskellige faktorer, når du dyrker sport. Det gælder ikke mindst i forhold til den rette belysning. Vi dyrker sport, spiller spil og performer i mange arenaer både indenfor og udenfor. Her kan f.eks. være tale om en indendørs sportshal med højt til loftet, et udendørs sportsstadion eller noget tredje. Fælles for alle disse omgivelser er, at belysningen er alfa og omega for, om din sportsperformance har de helt rette betingelser. Det er ekstremt vigtigt, at du kan se, hvad du laver, mens hele banen også er korrekt oplyst. Det er samtidig også essentielt, at lyset ikke er for skarpt, så du ikke bliver blændet eller på anden måde generet af det.

 

Indendørs sportsbelysning

I forbindelse med indendørs sportsbelysning er der flere forskellige parametre, som du skal være opmærksom på. Det første man skal sikre sig er, at alle gældende krav og regler er overholdt. I sportshaller skal sportsarmaturer være særligt modstandsdygtige over for boldkast, stød og slag. Armaturerne testes og reguleres iht. VDE 0710-13. Testen er bestået, hvis det pågældende armatur modstår 36 kast fra en håndbold med en diameter på 187 mm fra 3 forskellige vinkler med 60 km/t, uden at IP-klassificeringen påvirkes, eller andet går i stykker. Udover dette krav gælder desuden, at lyset skal virke optimalt og oplyse tilstrækkeligt uden at blænde.

 

Udendørs sportsbelysning

Udendørs sportsbelysning kan f.eks. være stadionbelysning. Her gælder den almene regel også, at banen/området skal være optimalt oplyst uden at være overoplyst ift. blændende lamper el.lign.… På samme måde gælder det, at projekteringen har den rette lumen og lyskvalitet. Det er desuden også anbefalelsesværdigt at være opmærksom på energiforbruget i form af elsparerløsninger og lang levetid på projektørerne. Er du i tvivl om noget eller ønsker hjælp på området, er det altid en god idé at kontakte nogen, der har styr på professionel sportsbelysning.