Fit med holdsport

Boost din mentale sundhed med holdsport

Du ved, det er sundt at løbe, men kan ikke finde motivation. Du ved, det ser godt ud, når du har markerede muskler, men du synes ikke, det er ret sjovt at løfte vægte alene i fitnesscenteret. Hvis det er noget, du kan nikke genkendende til, så kan det være du skal kigge væk fra de individuelle træningsformer og rette blikket mod holdsport.

Holdsport som håndbold og basketball kan være nogle af de idrætsgrene, du kan finde i din lokale idrætsforening, som du kan få et godt træningsudbytte af. De er oftest meget åbne for nye medlemmer og vil helt sikker også tage godt imod dig.

Med holdtræning kan du opnå mere end bare fysisk sundhed. Her er der også mulighed for at tage del i et fællesskab og få følelsen af sammenhold. Alt sammen noget der er vigtigt, i et samfund som på mange punkter bliver mere og mere individuelt orienteret.

 

Socialt samvær i højsædet

Flere undersøgelser peger på, at vi danskere savner mere motion og samvær i vores hverdag. Derfor er holdsport i mange tilfælde en helt perfekt måde at opnå begge ting på. Det har et forpligtende element i form af, at man ikke vil skuffe sine holdkammerater, hvilket kan være med til nemmere at kunne komme ud ad døren.

Når man er kommet afsted, vil man meget hurtigt mærke, hvordan sammenholdet og venskaberne vokser på holdet. Specielt weekendstævner kan være med til at booste sammenholden, idet man er sammen mange timer på en weekend. Man lærer at kende hinanden på en anden måde end man gør med sine kollegaer eller studiekammerater. Den mentale sundhed er altså i højsædet, når man dyrker holdsport. En form for sundhed, som vi desværre er dårlige til at pleje, men som idrætsforeningerne kan tilbyde dig at holde ved lige.

 

Øg din forbrænding med intens holdtræning

Og så til den fysiske sundhed. For hvad får man egentlig ud af holdsport frem for individuel træning? Den primære gevinst ligger i, at højintens intervaltræning øger din fedtforbrænding. En form for træning, der er meget af i både håndbold og basketball.

Ikke nok med at du hurtigt forbrænder dine fedtdepoter, så holder du også forbrændingen oppe efter din træning, når den indeholder sprint. Det er noget, som man ikke kan opnå med fitnesstræning, løb, cykling og andre mere jævnt intense træningspas. Holdsport er altså en virkelig god træningsform for dig der har svært ved at holde dig motiveret med individuel træning. En ekstra gulerod ved at skifte til holdsport er, at det ofte er billigere både i kontingent og udstyr.

Hvis du er i tvivl om, hvad din lokale idrætsforening kan tilbyde dig, står de med garanti klar til at tage en snak om, hvad du har mulighed for at prøve kræfter med.