Hvad er GLA:D træning?

Kender du til GLA:D træning?

GLA:D-programmet er et træningsprogram, der tilbydes til personer med slidgigt, også kaldet artrose, eller som har smerter i hofte, knæ eller ryg. GLA:D-forløbet er udviklet med særligt henblik på personer, der lider af slidgigt. I Danmark er det op mod 50.000 personer, der lider af slid- eller leddegigt, og yderligere endnu flere, der dagligt lider af smerter i ryg, hofte og knæ. GLA:D står derfor for Godt Liv med Artrose i Danmark.

GLA:D-forløbet giver deltagerne værktøjer og viden til at håndtere en hverdag med slidgigt. Gennem træning mindskes smerterne, og musklerne og kroppen styrkes. Forløbet varer typisk 7-8 uger og foregår på et hold med andre ligesindede, hvor en fysioterapeut står for træningen. Derfor foregår træningen også altid et sted, hvor fysioterapi også tilbydes. Tilbuddet er både for personer med og uden henvisning fra lægen.

 

Hvorfor skal man vælge et GLA:D-forløb?

Det er videnskabeligt bevist, at træningsformen, der bruges i GLA:D, virker, og at det gør en væsentlig forskel for patienternes smerter. Flere oplever endda, at de kan undgå operation og have en velfungerende hverdag med mindskede smerter.

Træningen fokuserer på at optimere belastningsforholdende i de smerteramte led, så du bliver i stand til at bruge kroppen mere, uden at opleve samme smerter. Der køres forskellige forløb, alt efter om det særligt er smerter i hofte, knæ eller ryg, du døjer med.

 

Uddannede instruktører til dit forløb

Når du vælger et GLA:D-træningsforløb, vil der altså altid være en uddannet fysioterapeut til stede. Fysioterapi bidrager til forståelsen af kroppens funktioner, og en fysioterapeut vil derfor kunne hjælpe dig med den rette træning samt med at besvare eventuelle spørgsmål, du kunne have i forbindelse med dit træningsforløb. Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du endda få tilskud til dit GLA:D-forløb.