Prøv en ny sport

Sådan kommer du godt i gang med en ny sport

Det kan være svært at starte til en ny sportsgren, hvis man ikke kender til sporten eller aldrig har været aktivt lige netop inden for den sportsgren. Det skræmmer mange, at de ikke er gode til sporten, når de starter – men alle ved jo, at øvelse gør mester. Derfor er det så ærgerligt, at der er så mange, der afholder sig helt fra at prøve kræfter med en ny sport – kun fordi de ikke helt ved, hvordan de skal starte. Hvis du overvejer at starte til golf, svømning eller måske en helt anden sport, så læs med her.

 

Fordelene ved at komme i gang med en ny sport

Uanset om du brænder for badminton, håndbold eller gymnastik, så har alle sportsgrene én ting til fælles: man møder en masse nye mennesker. Det er måske noget, du allerede er klar over, men det er ikke en ting, man skal tage forgivet. Man får et helt specielt og unikt forhold til dem, man dyrker sport med. Man udfordrer sig selv og andre via sporten og lærer mennesker at kende, som man måske ellers ikke ville have mødt. Der er naturligvis de mere fysiske fordele ved at dyrke sport som f.eks. en sundere livsstil og forebyggelse af livsstilssygdomme – men det sociale er helt klart en af de større fordele.

 

Sådan kan du komme godt i gang

Hvis du tøver lidt og ikke helt er overbevist om blot at kaste dig ud i en ny sportsgren, hvorfor så ikke prøve sporten af med et prøvemedlemskab. Mange vil eksempelvis ikke kaste sig ud i en sport som golf, fordi de mangler teknikken til det. Hos Odsherred Golfklub kan du få et prøvemedlemskab, hvor en mentor vil guide dig igennem teknikken. Prøvemedlemskaber fås inden for de fleste sportsgrene og er en fantastisk måde at få en smag for, hvad sporten egentlig er for noget.

 

Kast dig ud i det - spil golf

Det sidste step er naturligvis, at du skal kaste dig ud i sporten. Hvis du ikke prøver, så ved du aldrig, om sporten er noget for dig eller ej. Så hvorfor ikke give det et skud? Det værste, der kan ske, er at du møder nogle sjove mennesker, der også holder af lige netop den sport, du også kan lide.