Undgå kroniske smerter

Dette indlæg er sponsoreret. 

3 grunde til at se en fysioterapeut

Der kan være mange gode grunde til at gå til en fysioterapeut for hjælp, hvis du har knas med muskel- og ledsmerter. Fysioterapi indebærer forskellige behandlingsformer, og der kan derfor være mange forskellige ting, du kan gøre for at få det bedre i din krop. Nedenfor giver vi 3 bud på, hvorfor det er en god idé at se en fysioterapeut, og hvad en fysioterapeut rent faktisk kan hjælpe dig med.

 

Styrk kroppens positur

Har du dårlig holdning og giver din kropsstilling dig smerter i ryg, nakke og skuldre? Sidder du foran computeren hele dagen, og føler du, din ryg er ved at falde sammen? Så kan det være en rigtig god idé at få hjælp af en fysioterapeut til at styrke din kropspositur.

Med et simpelt træningsprogram med forskellige øvelser kan du få styrket små og store muskler i og omkring ryggen, som vil hjælpe dig til en bedre holdning uden smerter.

 

Styrk fleksibiliteten

Hvis ikke du får bevæget din krop nok, kan den hurtigt gå hen og blive stiv og usmidig. Derfor er det vigtigt at få styrket både muskler og leds fleksibilitet. Hold dig aktiv og mærk hvordan dit stressniveau i kroppen sænker sig samtidig med, at du vil blive mindre øm i din krop.

En fleksibel krop vil være mere i balance, og du vil ikke på samme måde få ondt af at have lavet nye eller anderledes bevægelser, selv også bevægelser som førhen ellers ville kunne give smerter eller skader.

 

Varier bevægelserne

Det er vigtigt at variere sine bevægelser for fortsat at kunne have en god mobilitet og funktion i kroppen. Det vil sige, at kroppen godt kan blive stiv og lettere ”sidde fast”, hvis det kun er de samme små bevægelser, der oftest bruges. Derfor er det vigtigt at få bevæget de muskler, man ellers ikke bevæger særligt ofte. 

Med god aktivitet og hyppige bevægelser, kan du forebygge kroniske smerter, og en fysioterapeut vil kunne instruere dig i, hvordan du gør det mest fordelagtigt. En fysioterapeut vil uden tvivl kunne sammensætte et simpelt træningsprogram, der både hjælper din krop til mere styrke, fleksibilitet og variation.