Tag til akut tandlæge i disse tilfælde

Derfor bør du kontakte din tandlæge ved smerter i tænderne


Har du smerter i dine tænder, bør du straks kontakte din tandlæge. Smerterne er nemlig et udtryk for, at noget ikke er, som det bør være. Jo hurtigere du kontakter tandlægen desto bedre. Årsagen til smerterne kan da opdages på et tidligere stadie, og du slipper samtidig for at rende rundt med smerter. Selvom smerterne går i sig selv, eller måske ikke bliver værre, er der grund til at kontakte tandlægen. Smerterne kan nemlig være begyndelsen på et værre stadie, som vil kræve større og dyrere behandlinger, hvis ikke årsagen til smerterne opdages i tide. Oplever du smerter i din mund eller i dine tænder, bør du derfor altid tage kontakt til en tandlæge, som kan finde frem til årsagen til smerterne.

Tre tilfælde hvor du har brug for en akut tandlægetid


For mange mennesker kan det være svært at afgøre, hvornår der er behov for en almindelig tandlægetid, og hvornår der er behov for en akut tandlægetid. Dog er der tre tilfælde, hvor du altid har brug for en akuttid: hvis du har tandpine, hvis du har knækket én eller flere tænder eller ved ulykker og slag ulykker mod tænderne. Tandpine skyldes som regel, at tandnerven reagerer på, at bakterier er trængt ind i tanden. Det er vigtigt at få behandlet tandpinen hurtigst muligt, så tandnerven ikke dør. Tandnerven reagerer også, hvis tanden er flækket eller knækket og er årsag til smerter i denne forbindelse. Har du fået et slag mod tænderne, bør du også opsøge tandlægen straks, da tænderne kan have taget skadet, også selvom der ikke er synlige skader på tænderne.

 

I tvivl? Så kontakt tandlægen


Er du i tvivl om, hvorvidt dine smerter eller problemer med tænderne skal behandles akut, bør du kontakte tandlægen for at få en vurdering. Tandlægerne hos GuldborgSUND TAND står klar til at hjælpe, når du har brug for en akut tandlæge. Tøv endelig ikke med at ringe og bestille tid hos tandlægen!