Slip af med rygsmerterne

Rygsmerter - hvorfor?

Vi oplever det alle på et tidspunkt i vores liv. Det kan være, du bare sidder derhjemme i køkkenet og nyder morgenkaffen, måske er du på arbejde og flytter rundt på sager, eller også går du blot en tur ude i den dejlige natur - og så sker det. Rygsmerterne tager pludselig til dig, og det ikke lige så behageligt. Der kan være alle mulige årsager til smerter i ryggen, og de kan komme på alle mulige tidspunkter. Derfor er det vigtigt, at du forsøger at gøre noget ved smerterne, inden det rigtig tager til dig.

Styrk din ryg

En af nemmeste måder, du kan hjælpe dig selv mod rygsmerterne, er simpelthen at træne ryggen. Rygsmerter kan komme både fra det fysiske arbejde men også blot det siddende. Derfor er det vigtigt, at du både sidder korrekt, og varier din stilling under længere sideperioder, og at du løfter korrekt, når du er på arbejdet. Der er ingen grund til at bøje hele ryggen, når du blot kan gå ned i knæ og løfte med benene, mens ryggen stadig er oprejst! Generelt er motion for hele kroppen en rigtig god ide, og specifikt ved at styrke din ryg, hjælper du dig selv mod en sundere ryg med færre smerter.

Få massage til rygsmerter

Massage er også en mulighed, når du oplever smerter i ryggen. At få massage ved en fysioterapeut kan være en anderledes oplevelse end andre steder, da fysioterapeuten netop er uddannet til at tage sig af skader og lignende sager. Massage kan hjælpe på mange måder, da det f.eks. øger blodcirkulationen til rygmusklerne, som bringer næring til dine væv og muskler. Derudover mindsker massage også spændinger i ryggen, som kan hjælpe dig med at slappe mere af og få øget fleksibilitet. Massager udløser også endorfiner, som hjælper mod smerter. Massage hos en fysioterapeut, kombineret med en aktiv livsstil, kan altså hjælpe en del!

Virksomhed: Thomsen Fysioterapi og Osteopati I/S