Geocaching som sjov aktivitet

Hvad er geocaching?

 

Geocaching er en udendørs GPS-baseret skattejagt, som du f.eks. kan tilgå via en telefon. Man følger GPS’en til at finde skatte, som andre har gemt ude i det fri. Cachen er det, du leder efter, hvorfor det netop er den, der også kaldes skatten. Dette kan være en beholder af forskellig art og størrelse, som du skal forsøge at finde ved hjælp af at følge et givent sæt koordinater til et bestemt sted. Herefter kan du lede efter cachen i det afmærkede område. Der findes forskellige sværhedsgrader, hvilket vil sige, at cachen kan være både nem og svær at finde. Cachen kan være fyldt med små ting, der evt. kan byttes ud. Ofte kan du skrive dit navn i en logbog, som også er at finde i heri. På den måde kan folk se, at du har været der.

 

Sådan kommer du i gang

Det eneste du skal bruge er en velfungerende GPS, som er at finde i langt de fleste telefoner nu om dage. De forskellige koordinater kan tilgås via apps eller hjemmesider, hvor du b.la. finder ruter og placeringer. Du skal bruge en geocache box, hvis du selv vil oprette samt placere en geocache. Husk i den forbindelse, at den skal være holdbar og vandtæt.

 

Sjov for hele familien

 

Geocaching er en god og relativt omkostningsfri aktivitet for hele familien. Voksne og børn i alle aldre får glæde af at komme ud i naturen og lede efter de skjulte skatte. Med geocaching kombineres de smarte og moderne funktioner fra din telefon med den smukke og indbydende naturs skønne friske luft, hvilket appellerer til rigtig mange. En anden mulighed er også at bruge aktiviteten til alenetid, hvis det er det, man er ude efter. Geocaching er med andre ord en aktivitet for alle og enhver.