Gode råd til træning i hverdagen

Få mere overskud og energi i hverdagen

 

Kroppen bærer os gennem et langt liv, og det er jo faktisk ret fantastisk, hvad den kan holde til. Det betyder dog ikke, at man er en superhelt og kan brage gennem vind og vejr uden at passe på den. Kroppen kan holde til langt mere, hvis man husker at vedligeholde den. Det er lidt ligesom, når en bygning eller en bro skal vedligeholdes – begge skal de være modstandsdygtige ligesom kroppen.

 

Fem gode råd til mere motion i din hverdag

 

Der er faktisk rigtig meget, som du kan gøre for at få mere motion ind i din hverdag, uden at det behøver at koste en formue. Her får du fem idéer til, hvordan du kan få mere motion ind i hverdagen:

 1. Cykl til og fra arbejde
  Det er sundere at cykle end at tage bilen, fordi du bevæger dig mere. Elcykler har skabt nye vaner for mange, og du kan sagtens bruge den som et sundere alternativ til transport i hverdagen – du vil måske opdage, at du er villig til at cykle længere, fordi det pludselig føles let som en leg.
 2. Set tempoet op, når du går
  Som tommelfingerregel bør man gå 10.000 skridt om dagen. Det er ikke altid, der er tid til det, men en idé kunne være at sætte tempoet op, hver gang du går for at få pulsen op.
 3. Stå op, når du arbejder
  Har du et meget stillesiddende job, er det sundere at stå op end at sidde ned hele dagen. Prioriter derfor at stå op, når du har mulighed for det.
 4. Gør rent, ordn vasketøj og tag opvasken
  Der er sikkert også andre huslige pligter, der ligger og kræver din opmærksomhed, og de er faktisk en god mulighed for at bevæge sig mere.
 5. Tag trapperne
  Tænk gerne i sundere alternativer. Tag trappen i stedet for elevatoren eller snup elcyklen til og fra supermarkedet i stedet for bilen.

 

Derfor skal du huske at bevæge dig

 

Der er rigtig mange fordele ved at bevæge sig og dyrke motion. Man opnår fysisk og psykisk velvære, man sover bedre, musklerne forstærkes og man får generelt mere overskud og energi. Risikoen for åreforkalkning og hjertedød mindskes, og man får en sundere appetit, stærkere hjerte- og lungefunktion samt bedre led og stærk ryg. Ja, fordelene er mange, og det kræver ikke nødvendigvis den store indsats for at bevæge sig noget mere i hverdagen.