Holdsport kan forebygge ensomhed

Ifølge forskning, foretaget af Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet, kan man ikke undgå at få venner, når man træner med andre på et hold. For det meste er det således, at der bliver talt godt sammen på tværs af et hold, og der vil altid komme nogle sjove bemærkninger, man kan grine af i fællesskab. Hvis man derimod er alene, vil man ikke være en del af sådan et fællesskab, og man kan derfor spørge sig selv, hvornår man sidst har grinet alene.

 

Derfor skal du starte til holdsport

 

Holdsport er som udgangspunkt let at starte til, hvilket skal ses i lyset af, at det typisk kræver minimalt udstyr. Her kan der f.eks. være tale om fodbold, håndhold eller badminton (hvor man træner i fællesskab). Ved fodbold kræver det praktisk talt kun selve bolden, der spilles med. Ved fodbold vil der muligvis også være krav til ens påklædning i form af træningsdragt, benskinner og fodboldstøvler, men ellers er det bare at komme ud på græsset i selskab med andre fodboldglade mennesker. Herved kan holdsport være vejen ud af ensomhed. Det er altid vigtigt at opsøge hjælp til ensomhed, hvis man føler sig ramt.

 

Venskaber udenfor sporten

 

Sport har generelt en lang række fordele for krop og sind, og det er derfor ideelt at starte til, hvis du føler dig ensom. Det kunne endda tænke sig, at du får nogle venskaber udenfor sporten, hvilket er sandsynligt, da I alle foretager jer en aktivitet, I brænder for, og derved kan relationen stikke dybere end sporten alene. F.eks. kan et medlemskab i en fodboldklub medføre, at fodboldholdet vælger at tage på en fodboldrejse til udlandet, hvor I skal se nogle fodboldkampe.