4 musts til yogatimen

De 4 musts til din yogatime

Er du også blevet bidt af en gal yogainstruktør? Yoga den senere tid virkelig blomstret op inden for træningsverdenen, og flere og flere sidder i timevis i skrædderstilling på yogamåtten og strækker deres krop i alle mulige (og umulige) stillinger.

Det nye sort inden for træning er yoga                   

Yoga er i den grad blevet det nye sort inden for træningsverdenen, og et enkel klik på nettet, vil give dig muligheder som Hatha Yoga, Flow Yoga, Power Yoga, Ashtanga Yoga og mange flere typer. Hvad hypen skyldes er svær at sige, men én ting er sikkert: yoga er kommet for at blive, og vi kan godt pakke fordommen væk om, at yoga kun er for de barfodede, spirituelle typer. Yoga er nemlig ikke blot godt for dit sind og smidighed, men også for din styrke og udholdenhed, så selv den mest hardcore bodybuilder vil formentlig være udfordret efter en halv time på yogamåtten.

 

Er du en rigtig yogi?

En rigtig yogi skal, som enhver anden sportsudøver, naturligvis have udstyret i orden – i hvert fald hvis man have det optimale ud af sin træning. Udstyr til yoga er ikke rocket sience og koster langt fra spidsen af en jetjager. Neden for har vi nemlig samlet 4 musts til din yogatime, der uden tvivl vil gøre din yoga-oplevelse endnu bedre - uanset om du er helt nybegynder eller en garvet yogi.

  1. Yogamåtte

Let’s start from scratch! En yoga måtte er simpelthen en nødvendighed, når du vil dyrke yoga. Bevares, man kan da godt lave nogle øvelser direkte på gulvet derhjemme, men i de krævende stillinger, står du bedst på en måtte, og så slipper du også for smerter og blå mærker forårsaget af et hårdt gulv. Dyrker du yoga i dit lokale fitnesscenter, kan du uden tvivl også låne en måtte der, men går du op i hygiejne, er det klart en fordel at have sin egen. Når du skal have fat i en yogamåtte, er der især 4 ting, du skal tænke over: tykkelse, længde, bredde og materiale. En yogamåtte er typisk tyndere end en træningsmåtte, så du bedre kan holde balancen i svære stillinger. Når det kommer til længde og bredde, er det en god tommelfingerregel at vælge én, der er 10-20 cm længere end din højde og bredere end din skulderbrede. Yogamåtter er typisk lavet af naturgummi eller PVC – vælg det materiale, du synes er rarest!

  1. De rigtige leggings

De rette yoga leggings vil gøre, at du får det maksimale ud af din yogatime. Uanset hvilken form for yoga du dyrker, kommer du ud i stillinger, hvor kroppen – og dermed stoffet i dine leggings – strækkes og belastes. Derfor er det vigtigt at vælge leggings, der er meget elastiske, og så er det desuden en fordel at vælge leggings uden sømme, der ikke generer. Gå derfor efter de typer leggings, der er egnet specielt til yoga.

  1. Håndklæde

Håndklæde er ikke livsnødvendigt, men er en rigtig god idé, hvis du dyrker en yogaform, såsom Ashtanga yoga eller bikram yoga, hvor der svedes meget, eller hvis du generelt har tendens til meget sved. Et almindeligt håndklæde vil ofte folde sig sammen og være til gene under øvelserne, mens et yogahåndklæde er skridsikkert og for det meste bliver hvor det skal.

  1. Blokke

Yogablokkene er måske ikke det første, du behøver at investere i, men uanset om du er rutineret yogi eller helt nybegynder, kan du få stor glæde af blokkene. Yogablokkene hjælper dig til et bedre greb, at få mere ud af de forskellige stillinger, samtidig med at de forhindre overtræk. Du kan få blokkene i både skum, kork og træ, hvor skum er den type, der kræver mindst øvelse og for mange vil føles mest behagelig.