Find den rette elcykel

Vælg den rigtige elcykel

 

En elcykel er en smart og energibesparende løsning til dig, der gerne vil cykle mere og længere uden ekstra besvær. Elcyklen muliggør, at du som cyklist opnår god motion uden at overanstrenge dig samtidig med, at du kan køre længere distancer på mindre tid. Du sparer dermed både dig selv for unødigt spildte kræfter, mens du derudover lader bilen stå og derved opnår et lavere CO2-aftryk samt sund og styrkende motion.

 

Forskellige typer elcykler

 

Dit valg af elcykel afhænger oftest af dine individuelle behov og ønsker, hvorfor det kan være svært at beslutte sig uden den rette viden om udvalget. Du får her en række eksempler på, hvilke typer af elcykler, der findes på markedet samt hvilken type elcykel, som du skal vælge:

  • Klassisk elcykel
  • Citybike elcykel
  • El ladcykel
  • El mountainbike

Ovenstående typer kan sammenlignes med samme typer af almindelige cykler, hvorfor du blot skal overføre dit almindelige behov eller ønske til el-versionen for at finde netop den elcykel, der passer dig.

 

Front- eller centermotor?

 

Der findes forskellige typer af elcykler, som det er værd at være opmærksom på, inden du beslutter dig for, hvad du skal vælge. Valget af den specifikke elcykel afhænger oftest af, hvor meget trækkraft, der ønskes. Det afhænger med andre ord af, hvor meget du selv vil træde, kontra hvor meget elcyklen skal trække. Her er der to forskellige typer, der har forskellige niveauer af trækkraft.

 

Frontmotor

  • Frontdrevne elcykler har størst trækkraft, hvilket vil sige, at de hjælper dig mere med at træde. Denne type af elcykel kan vælges, hvis du ønsker maksimal hjælp.

 

Centermotor

  • Centerdrevne elcykler har lidt lavere trækkraft, hvilket betyder, at du skal træde en anelse mere selv. Denne type føles mere som en almindelig cykel at køre på forstået på den måde, at du ikke trækkes frem på samme måde, men blot støttes i trædeprocessen.