Træn mere effektivt med en træner

En personlig træner har en helhedsviden om krop, kost og motion

Det kan være svært at finde hoved og hale i trænings- og motionsverdenen, og man kan nemt fare vild i en jungle af diæter, træningstyper og motionsformer. Som i enhver anden branche bliver resultaterne ofte bedre med en professionel fagmand, og har du svært ved at navigere i viden om kost og motion, kan det være en stor fordel at alliere sig med en personlig træner. Personlige trænere er uddannede inden for kroppen, kost og motion og kan skræddersy forløb ud fra forskellige målsætninger. Uanset om du brænder for et vægttab, en stram six-pack eller en bedre kondition, kan en personlig træner hjælpe dig med at nå i mål.

 

Er du dårlig til at presse dig selv?

Er du en af dem, der ofte tænker ”ej, det må også være nok nu” halvvejs igennem sættet eller lige springer over dine hade-øvelser, fordi du er lidt træt? Når du træner selv er der ingen til at holde dig i ørene, og er du dårlig til at motivere og presse dig selv, bliver træningen ofte en smule halvhjertet. Med en personlig træner er der ingen smutveje, og når du føler dig helt færdig efter 20 burpees, bliver dig råbt ”5 MERE!” og pludselig finder du overskuddet til at presse dig selv til det ypperste. Det er netop de sidste reps, der kan være med til at gøre forskellen, for stopper du så snart det bliver hårdt, får du ikke udnyttet musklens fulde ydeevne.

 

Få styr på teknikken

Træning er en videnskab, og der er mange, der træner forkert, fordi de simpelthen ikke kender teknikken bag øvelserne godt nok. Du kan have trænet i mange år, men pludselig finde ud af, at din squatteknik har været helt forkert, når du går til en personlig træner. Personlige trænere er specialister i træningsteknikker, og de er ofte meget strenge på området. Laver du en øvelse forkert, kunne du næsten lige så godt lade være med at lave den. En personlig træner sørger for, at du får fuldt udbytte af dine øvelser, hvilket har stor indflydelse på, hvilke resultater du ser i spejlet.

En personlig træner kan give dig et solidt bagtæppe af viden om teknikker, kost, restitution samt de rette øvelser, der kan være med til at føre dig i mål med dine ønsker og opnå de resultater, du aldrig havde turdet håbe på.