Få mere ud af din træning

Sportsmassage kan optimere din krop til bedre præstationer

Som sportsudøver, uanset niveau, kan smerter og muskelspændinger ofte være en hindring for din træning. Det er vigtigt, at du lader dine muskler restituere mellem dine træninger, da overtræning og mangel på restitution kan føre til skader og store smerter. Under hård træning, hvad enten det er hård styrketræning, intens konditionstræning eller en lang løbetur, skaber man mikriskopiske skader i musklerne, og restitution er så den proces, der genopbygger musklerne og opgraderer dem til en stærkere version end før. Sportsmassage løsner, udspænder og blødgør dine muskler, så du kan præstere endnu bedre i din sport.

 

Restituer hurtigere med sportsmassage

Er du sportsudøver på eliteniveau, eller træner du op til et maraton, en styrkeløftkonkurrence eller noget helt tredje, er der sjældent tid til at lade kroppen restituere ret meget. Særligt op mod konkurrencer presses kroppen hårdt, men for at dine muskler kan blive stærkere, er du nødt til at lade dem restituere. Sportsmassagen kan være med til at speede restitutionsprocessen op, så du hurtigere kan opnå de ønskede resultater. Når du strækker ud, udspændes musklen kun i længden, mens en dybdegående sportsmassage udspænder musklen både på langs og på tværs af muskelfibrenes retning. Massagen fjerner desuden affaldsstoffer, såsom mælkesyre, samt tilfører ilt, hvilket betyder at musklen hurtigere kan opbygge sig selv, og dermed reduceres restitutionstiden.

 

Sportsmassage er med til at forebygge skader

I og med at sportsmassage reducerer restitutionstiden, forebygges potentielle skader. Træner du musklen inden den har restitueret færdig, er der stor sandsynlighed for, at du opnår den modsatte effekt af, hvad du ønsker; nemlig en skade. Får du en skade, såsom en forstrækning eller en fibersprængning, kan du være nødt til at sætte din træning på stand-by i en lang periode. Massagen er med til at løsne spændte muskler op og skaber bedre blodcirkulation, så du hurtigere kan fortsætte din træning uden at risikere en skade. 

Rigtig mange skader kan forebygges ved at lytte til din krop og lade dine muskler restituere ordentligt, før du træner dem igen. Vil du speede processen op kan du alliere dig med en dygtig sportsmassør, så du fortsat kan træne kontinuerligt uden smerter og skader.