Solbriller til sport

Anskaf de rigtige solbriller

Vi har sikkert alle prøvet at befinde os i skarp sol uden solbriller. Vi kniber øjnene sammen, og har svært ved at se noget, fordi lyset er for skarpt for vores øjne. Tilmed ender vi måske med en led hovedpine som følge af, at vi har måttet knibe øjnene sammen. Men vidste du, at der faktisk kan være langt værre konsekvenser end den dundrende hovedpine? Bruger du ikke solbriller, kan du risikere at få kræft på øjenlågene og i værste tilfælde i øjnene.

 

Den komplette solbrilleguide

Men hvad skal man så tage højde for i solen? Det er faktisk ikke så lige til, som mn skulle tro. Men hvis du følger denne guide, kan du trygt gå ud i solen igen og nyde sommeren.

  • Køb CE-mærkede solbriller. Prisen er underordnet, men det er vigtigt, de har CE-mærket og dermed beskytter mod både UVA- og UVB-stråler.
  • Ophold dig ikke i solen uden solbriller hvis UV-indekset er højere end 3
  • Selvom solen ikke føles skarp for øjnene, skal solbriller stadig tages i brug, hvis UV-indekset overstiger 3
  • Risikoen for at børn får kræft i øjnene er højere, da deres pupiller er større. Har du børn, er det derfor vigtigt, at du skåner deres øjne mod solen
  • Hold dig i skyggen mellem tolv og tre
  • Vælg solbriller med den rigtige farve glas der passer til de aktiviteter, du ønsker at bruge dem til

 

Følg rådene og få en skøn sommer

Følger du de fremsatte råd, skal du ikke være bekymret for at opholde dig i solen om sommeren. Køb et par solbriller der passer dig og dine behov og få en dejlig sommer uden hovedpine eller bekymringer for øjensygdomme.

Virksomhed: OLIVARIUS OPTIK ApS