Cykelentusiast? Køb en gravel bike

Hvad er en gravel bike?

En gravel bike er en cykeltype, som har vundet stort indpas i Danmark og resten af verden de seneste år. Den store popularitet skyldes bl.a., at en gravel bike rummer en enorm alsidighed, der gør den velegnet til både professionelt såvel som privat brug. En gravel bike bliver både benyttet til konkurrence, generel transport og motionsorienterede aktiviteter. Cyklen er hårdfør og kan klare selv det mest komplicerede terræn. Det er også herfra navnet gravel bike stammer. Det er en cykel, som kan klare grove grusstier og andre udfordrende underlag.

 

Hvorfor vælge en gravel bike frem for en almindelig racercykel?

For det utrænede øje kan en gravel bike ligne en racercykel til forveksling, men der findes mange klare forskellige på både dæk, gear, stel og styr. En gravel bike har betydeligt kraftigere crossdæk, hvis mønster skaber et godt greb om underlaget. Stellet tilbyder en bedre komfort end den almindelige racercykel, da du sidder mere oprejst på din gravel bike. Gearene er skræddersyede til offroad kørsel, mens racercyklen gør sig bedst på de asfalterede landeveje. Din gravel bike er desuden udstyret med ekstra gode bremser, som kan klare selv de mest usikre opbremsninger.

 

Køb de bedste reservedele til din gravel bike

Hvis du er en vaskeægte cykelentusiast, så er en gravel bike et absolut must-have. Derudover ved du som ekspert, at det er helt afgørende at have ekstra reservedele liggende klar i garagen eller haveskuret. Når man bruger jernhesten så flittigt, som du gør, vil den blive udsat for en god mængde slid. Din kære cykel vil gå i stykker fra tid til anden, og i de situationer er det en kæmpe fordel selv at have de rette reservedele på lager. Derved er der ingen skader, som vil stå i vejen for dig og din passion for cykelsporten. Hvis du er på udkig efter de ideelle reservedele til din gravel bike, kan du se udvalget her. Du vil kunne finde alle tænkelige graveldæk, så du igen kan komme ud i naturen og race løs.