Den rigtige tennisketcher

Den rette type ketcher, ketcherhovedets størrelse og strengenes tykkelse

Selv de mest garvede tennisspillere kan få brug for rådgivning til, hvilken tennisketcher de skal vælge. Der er flere faktorer, som spiller ind, når man skal finde den ketcher, som passer bedst til ens niveau, spillestil og budget, og der findes da også mange sportsmærker, som forsøger at markedsføre deres ketcher som den bedste. Den bedste ketcher er dog individuelt bestemt, og derfor får du har 6 ting, som du bør kigge efter, når du skal finde den rette ketcher.

 

#1 Ketcherens størrelse

Ketcherens størrelse er både bestemt af skaftets længde og selve hovedets størrelse, og denne bør altid passe til din højde og dit niveau. Jo bedre du er til tennis, jo mere avanceret har du mulighed for at spille, også kan du overveje en ketcher med et mindre hoved – er du i begyndelsesfasen, kan det være en god idé med et stort ketcherhoved. Længden på ketcheren bør desuden passe til din højde, så den ikke rammer jorden ved slag.

 

#2 Vægten på din ketcher

Mange tror, at en lettere ketcher giver en bedre spillestil, men sagen er, at vægten på en ketcher kan være nok så lav, og det vil gøre det sværere at lave teknisk korrekte slag, hvis du er nybegynder. Overvej derfor hvad ketcheren skal bruges til og tænk desuden på, hvor hårdt du slår.

 

#3 Stregenes type og tykkelse

Strengene har stor betydning for forskellen på de enkelte ketchere, og det er også stregenes hårdhed og type, som bestemmer, hvor god ketcheren er. Der findes både luksuriøse, fornemme strenge, som er lavet af f.eks. kotarm, og som er bløde og elastiske, også findes der traditionelle syntetiske strenge, som har bedre holdbarhed – her handler det i høj grad om, hvor meget du er villig til at betale.

 

#4 Ketcherens balancepunkt

En ketchers balancepunkt handler om, hvor tyngden på ketcheren ligger – f.eks. vil en tyngde fremad mod hovedet give bedre, men mere ukontrolleret fart. Balancepunktet er meget teknisk, og det er derfor ofte kun de, som skal have ketchere til professionel sportsudøvelse, som lægger vægt på dette. Balancepunktet er som sådan mest afgørende for farten, som der skydes med og styringen af denne.

 

#5 Grebets behagelighed

Komfort bør altid komme i første række – uanset hvilket niveau du er på. Når det handler om tennisketchere er behageligheden ofte bestemt af grebets materiale og hårdhed, og selvom de fleste tennisketchere ligner hinanden her, kan det i sammenhæng med f.eks. vægten være forskelligt, hvilke ketchere man finder mest behagelige. Sørg dog altid for, at din ketchers grebbeklædning er hel og ikke itu, da dette i høj grad vil forårsage dårligere komfort.

 

#6 Udseendet, farven og udstrålingen

Selvom udseendet bør komme i sidste række, når du vælger en ny tennisketcher, er det om ikke andet en vigtig faktor, som for nogle overskygger de faktorer, der har betydning for, hvor godt man spiller med den enkelte ketcher. Spiller du tennis for sjov, er det ikke sikkert, at du går så meget op i, om ketcherens lethed fører til dårligere slag, også har du rig mulighed for at gå all-in på ketcherens ydre.