Bliv bedre til golf med mentaltræning

Vil du gerne forbedre dit golfspil?

 

At håndtere samt ramme det helt rigtige spændingsniveau kan for mange forekomme svært og udfordrende i en sådan grad, at det ender med at hæmme golfspillet på banen. Golf mentaltræning handler om at forbedre fokus, koncentrationsevne og ikke mindst modstandsdygtighed, når du spiller golf.

 

De tre faser man går igennem, når man skal slå et slag

 

Organiser din tid mellem runderne

  • Forbered en klar og tydelig plan, så der ikke overlades noget til tilfældighederne. På den måde undgår du unødig stress og forvirring. Dette kan være i forbindelse med transport, opvarmning, udstyr, spisning, træning og eventuel overnatning m.m.…

Planlæg hvert eneste slag

  • Hav en plan for din tilgang til hvert slag på banen. På den måde undgår du uforudsete overraskelser og udfordringer samtidig med, at den mentale belastning på dagen mindskes. Fokusér også på din tid mellem slagene, og hvad du skal bruge tiden på.

Få styr på din pre-shot rutine

  • Har du en bestemt rutine før hvert slag, kan de være en god idé at være særligt opmærksom på dette. Med god forberedelse og træning med en eventuel mentaltræner kan din rutine blive et afgørende værktøj i processen før et slag.

 

En af de største faldgruber indenfor golf og mentaltræning som en mulig løsning

 

En af de største faldgruber er, at der fokuseres på det forkerte (Alt det, der ikke skal ske). At fokusere på forhindringen hjælper dig ikke med at nå dit mål og kan i værste fald være medvirkende til, at du mister fokus og fejler. Mentaltræning hjælper dig med at vende dit fokus mod det rigtige (Hvad der skal til for at slå et godt slag). På denne måde vender du din koncentration mod det, som du har brug for at fokusere på, nemlig hvad der skal gøres i den givne situation for at opnå det bedst mulige resultat.