Bliv klog på akupunktur

Hvad er akupunktur?

 

Hvis du er i tvivl om, hvad akupunktur specifikt er, kan du her finde svaret. Akupunktur stammer oprindeligt fra Kina, hvor man fandt frem til, at man ved at stimulere forskellige akupunkturpunkter på kroppen kunne genoprette ens energibalancen. Derudover anses denne form for behandling i dag som en metode, der kan helbrede en lang række sygdomme, og bliver i dag bakket op af videnskabelige undersøgelser i modsætning til under akupunkturens oprindelse.

 

En bekymring, der afholder nogle fra at vælge denne form for behandlingsmetode, er tanken om, at akupunktur er smerteligt. Dette skal ikke være en bekymring, da akupunktur som udgangspunkt ikke gør ondt, men det skal dog gøres opmærksom på, at man godt kan mærke nålene blive sat i huden.

 

Hvordan virker akupunktur?

 

Ved at vælge akupunktur som behandling får du stukket tynde nåle ind i hud og muskler, hvor nålene stimulerer nerverne. Effekten af dette er, at der forekommer en øget blodgennemstrømning og udskillelse af smertedæmpende hormoner. Du skal dog være opmærksom på, at det er en længerevarende proces, da det er forventeligt først at opleve en effekt efter 5-6 behandlinger. Videnskab viser, at akupunkturen øger typer af endofiner, hvilket er kroppens eget morfin, der kan have en vigtig rolle i forhold til akupunkturens effekt.

En anden fordel udover de gavnlige effekter, som akupunkturen ideelt set har, er, at man undgår eller reducerer forbruget af kemisk fremstillet medicin.

 

Helt konkret stiller akupunktøren dig en række spørgsmål i forhold til din helbredsmæssige tilstand, så vedkommende kan fastlægge en diagnose derved sikre denne rette behandling. Selve behandlingen tager omtrent 20-30 minutter, hvor du i denne tid kan opleve alt lige fra kløen eller summen i kroppen til prikken eller afslappelse. Derudover er det også meget individuelt, hvordan man har det lige efter behandlingen, da nogle oplever træthed, mens andre har forøget energi.

 

Er der bivirkninger ved akupunktur?

 

Der kan godt forekomme bivirkninger, hvis man vælger at benytte akupunktur som behandlingsmetode. De typiske bivirkninger er mindre blødninger ved indstiksstedet, svimmelhed, træthed og forværring af smerter.

 

Af det nedenstående fremgår en oversigt over nogle af de situationer, hvor man bør anvende akupunkturen med forsigtighed:

  • Ved angst for nåle
  • Hvis man har indoperet pacemaker eller tydmarvsstimulator
  • Ved kronisk hævelse efter operation eller strålebehandling
  • Ved uklar eller manglende viden om årsagen til smerter

 

Hvis du synes, at akupunktur lyder som en behandling, du kunne være interesseret i at prøve, så få en effektiv behandling med akupunktur på en professionel massageklinik, der lige har de rette kompetencer.