Fysioterapi: Forbedrende løsninger til din krop

De fleste kender til udtrykket ”Fysioterapi”. Det er dog ofte et misforstået fænomen, da fysioterapi dækker over flere forskellige behandlingsmetoder til at bedre din krop. Den generelle grundforståelse af en fysioterapeut, er en specialist der kan hjælpe dig med manglende bevægelighed eller ømhed. Det gøres igennem interview med patienten, og efterfølgende den bedst vurderede behandlingsmetode.

Fysioterapi består af flere former for behandling af ømhed og skader. Nogle af de mest populære bag fænomenet fysioterapi ligger i behandlingsformerne; massage, elektrisk behandling og skadeforbyggende øvelser.

 

Massage som behandlingsform

En af de hyppigst anvendte og mest velkendte behandlingsformer, har været i fysioterapiens verden ligeså længe, som vi kan huske. Massage har længe være en effektiv løsning imod muskelopspændinger, hold i nakken eller ømheder. Formålet med massage er at få masseret musklernes affaldsstoffer ud, ved at massere musklerne og lægge trykket i bevægelsen væk fra hjertet. Massage kan gøres på mange forskellige måder, og kan være utrolig effektivt til spændte og ømme muskler.

 

Elektriske behandlinger

En mere moderniseret og effektiv rehabiliteringsbehandlingsmetode er den elektriske behandling. Denne behandlingsform er ofte anvendt i sportens verden, hvor atleterne skal så hurtigt igennem genoptræningsforløbet som muligt. Det gøres bl.a. ved hjælp af NMES-behandlingen. Brugen af NMES er elektroder der sættes på huden over den relevante muskel. Her sendes der elektroder igennem, der får musklen til at trække sig sammen, samme effekt som når, vi er i koldt vand. Metoden kan anvendes til både restitution efter træning, genoptræning, smertelindring og muskeltræning.

 

Skadesforebyggende øvelser

Den stadig mest effektive og mest anvendte metode imod smerter, muskelspændinger og genoptræning er de øvelser vores fysioterapeut giver os. Det kan virke irriterende, frustrerende og nogle gange meningsløst, når vi besøger fysioterapeuten og går derfra med forskellige øvelser, vi skal lave hjemme. Faktum er dog at laves øvelserne som forklaret af fysioterapeuten, så er det den mest effektive behandling imod dine muskelsmerter, opspændinger og skader. Øvelserne styrker din krop de steder, hvor den er svag. De svage punkter er i utrolig mange tilfælde årsagen til daglige smerter og opspændinger.

 

  • Alter G; En ny teknologi der hjælper dig med en lettere belastning i løb, har vist jeg at være ekstrem effektiv for den skadesforebyggende træning. Løbebåndet er unikt, netop fordi det giver dig muligheden for løbe eller gå med næsten ingen belastning.

 

  • Okklusionstræning; En anden ny form for genoptræning er okklusionstræning. Metoden er fokuseret på en kontrolleret blodgennemstrømning. Når du under styrketræning har en moderat blodgennemstrømning, kan du træne stort set uden vægte, og opnå samme muskeløgning. Dette er ekstrem god genoptræning, da det både fører til øget muskelmasse og hurtigere heling af skadet væv.

 

  • Huber 360; Er blandt en af de nyeste maskiner indenfor genoptræning. Det er bl.a. en maskine de anvender i de største fodboldklubber i Europa. Årsagen er den, at maskinen gør det muligt at træne fra ingen til meget belastning, og du vælger selv belastning uanset, hvor på kroppen din skade er opstået. I fodboldklubberne oplever vi folk med svære knæskader starte gennemoptræning allerede dage efter hændelsen!

 

Der findes mange forskellige skadeforebyggende maskiner og øvelser, hvilke der er de mest effektive, handler i bund og grund om dig og dine skade. Fysioterapeuterne er eksperter indenfor området, så de er altid gode at søge hjælp hos. Mangler du inspiration, eller blot ønsker at læse mere om de forskellige behandlingsformer, så kan du læse meget mere om det på Back2Sport.dk.