Vægttab med fodboldtræning

Træn socialt med fodboldtræning

Frisk luft, en blændende grønsvær og godt kammeratskab. Det er noget af det, de fleste forbinder med en god fodboldtræning. Savner du den energifyldte fodboldtræning, men er i tvivl om, hvad man egentlig får af motion på fodboldbanen, så læs med her.

 

Intervaltræning forbrænder mavefedtet

Fodbold består primært af intervalspil og skifter dermed mellem høj intensitet i sprint og lav intensitet i positionsspil. En kombination, som bedst kan sidestilles med det, man i fitnesskredse kalder HIIT – High Intensity Interval Training.

Det gode ved HIIT er, at det er videnskabeligt bevist, at man forbrænder sine fedtdepoter op til 50 procent hurtigere end ved almindelig konditionstræning, som for eksempel løb eller cykling. Fodbold er derfor en fantastisk måde at tabe sig på, hvis man har fået lidt for meget på sidebenene.

Ikke nok med at du forbrænder fedtdepoterne hurtigt, så holder du også forbrændingen kørende i lang tid efter din træning. Der er også mange undersøgelser, der peger på, at din krop er bedre til at producere insulin, som holder dit blodsukker nede, når du træner sprint. Du vil dermed ikke have samme lyst til at spise samme mængder mad, som uden intens intervaltræning.

 

Mål din fremgang med kondital

Noget, vi også kender fodboldtræning for, er, at det giver god kondi at spille en masse fodbold. Det er faktisk bevist, at fodboldspillere har et relativt højt kondital sammenlignet med andre sportsudøvere. Men hvad betydning har et højt kondital egentligt?

Et højt kondital kommer til udtryk ved, at du har bedre iltoptag i kroppen. Kroppen skal bruge ilten for at kunne skabe energi, så man i sidste ende har bedre velvære og mere overskud. I daglig tale handler det primært om, hvor god form du er i.

Konditallet kan være en rigtig god målenhed, hvis det motiverer dig at have klare, konkrete mål med din træning. Der findes et hav af sider, som beregner konditallet for dig ud fra en Coopertest. En Coopertest er meget simpel. Det eneste du skal gøre er at måle, hvor langt du kan løbe på 12 minutter. Det mest optimale er at løbe på en 400 meter atletikbane, hvor der ingen stigning eller forhindring er.

Går du hverken op i fedttab eller kondital, så er der altid en god ting, man kan få ud af fodboldtræning – fællesskab. Fodbold er en utrolig social træningsform og kan være en nem måde at få nye bekendtskaber på. Så kast dig endelig ud i en omgang boldspil.

 

Læs om DBU’s kampagne ’bevæg dig for livet’.