Gratis og effektiv massage

Gratis og effektiv massage efter træning – foam roller

Måske har du set de der lange, runde gummidimser nede i det lokale fitnesscenter, som folk ruller rundt på før eller efter træning. Men hvad gør de egentlig godt for, og er det virkelig nødvendigt? Læs med her og få større viden om den populære foam roller.

Hvorfor skal jeg foam rolle?

Der er en god grund til, at foam rolleren har fået tilnavnet ’fattigmands massage’. Med en foam roller kan du nemlig nemt og gratis give dig selv en god omgang effektiv massage før eller efter træning. Uanset om du er løber, cykelrytter, vægtløfter eller ganske almindeligt medlem at det lokale fitnesscenter, kender du uden tvivl følelsen af en træt og øm krop efter en hård omgang træning, der skriger efter en sofapause. Men før du giver dig selv den velfortjente pause, bør du hive foam rolleren frem og rulle en tur - og du kan med fordel også gøre det før træning! Læs bare med nedenfor for at finde ud af hvorfor:

 

Fire fantastiske fordele ved foam rolleren

  1. Bedre blodomløb

Der er mange fordele ved at have en god blodcirkulation, og det handler ikke kun om, at det er rart at have varme hænder og fødder. Når det kommer til træning, er en god blodcirkulation blandt andet med til at øge cirkulationen rundt i arterierne, kapillærerne og venerne, hvilket øger musklernes modtagerevne overfor oxygen. Når musklerne er modtagelige over for oxygen, bliver de stærkere og friskere, hvilket blandt andet har en positiv effekt på din præstation.

  1. Bedre præstation

Som nævnt ovenfor er en god blodcirkulation med til at hjælpe dig til at yde dit maksimale under din træning. Desuden er foam rolleren god til at strække dine muskler og led ud og dermed forbedre deres elasticitet. Dette gør, at du bliver mere fleksibel og mobil, hvilket er en klar fordel til al slags træning.

  1. Forebyg skader

Ligesom klassisk udstrækning, kan foam rolleren være med til at forebygge skader, da en tur på skumrulleren giver mere eller mindre det samme som en udstrækning. Hvis du bruger rullen både før og efter træning og desuden passer på under træning, er du godt på vej mod at undgå skader.

  1. Mindre ømhed

Ømme muskler kan være et helvede i op til flere dage efter en hård træning. Helt basale handlinger, som at gå op og ned af trapper og sætte sig på toiletsædet kan føles som en umulighed, når musklerne brænder. Her handler det igen om, at en god blodcirkulation samt en massage og udstrækning af musklerne mindsker ømhed.

 foamroller gul massagerulle

Hvilken type skal jeg vælge?

Der findes både helt glatte ruller og ruller med et groft mønster. De glatte ruller giver et jævnt tryk over hele rullen, og er ikke nær så hård mod musklerne som de mønstrede. Det gør dem velegnede til dem, der lige er begyndt at bruge foam roller, og som lige skal vænne sig til det. De grovmønstrede ruller giver en mere intens omgang massage. Hvilken hårdhed på rullen du skal vælge, handler om, hvor dyb en massage, du vil give, og hvad du synes er mest behageligt.

 

Hvordan gør jeg?

Helt basalt bruger du rullen ved at hvile den kropsdel, du ønsker at massere oven på rullen, hvorefter du ruller frem og tilbage i et jævnt tempo. Brug din kropsvægt til at styre hvor hårdt presset bliver – gør hvad du synes er behageligt, men det må godt nive lidt! Rullen er især god til baglår, forlår, baller, lægmuskler og ryg.