Undgå dårlig ryg på kontoret

Dette indlæg er sponsoreret. 

Sådan undgår du dårlig ryg på kontoret

Har du et job, som gør, at du de fleste dage sidder du på et kontor i otte timer? Så ved du sikkert også, hvor træt man kan blive i ryggen af at sidde i den samme stilling hele dagen. Rigtig mange oplever at sidde forkert eller at bruge en stol, der ikke støtter deres ryg ordentligt. Der findes dog en løsning på dette problem. Med en ergonomisk kontorstol får du en stol, der er designet til, at du sidder på en måde, som styrker ryggen frem for at beskadige den. På den måde undgår du en træt ryg, som resulterer i, at du har brug for at ligge ned og hvile ryggen, når du kommer hjem fra arbejde, i stedet for at være aktiv og få noget energi i kroppen. Få en stærkere ryg ved at bruge en ergonomisk kontorstol.

 

Tips til at sidde korrekt på stolen

Selvom en ergonomisk kontorstol til dårlig ryg er det mest optimale valg for at undgå en svækket ryg efter en lang dag foran computeren, så er der også noget andet, du kan gøre, hvis du ikke har mulighed for at få en ny stol. Uanset hvilken stol du sidder på, kan du nemlig altid optimere din siddestilling og dermed styrke din ryg. Du kan for eksempel gøre følgende:

  • Sæt dig sådan, at der er en knytnæve mellem stolen og dine knæhaser, og sørg samtidig for at dine fødder er i gulvet.
  • Læg mærke til, om du spænder i skuldrene og generelt i overkroppen. For at kunne gøre dette ordentligt, bør dine albuer kunne hvile på armlænet på din stol.
  • Indstil stolen, så der ikke kommer nogle tryksteder på dine lår og hold din hoftevinkel i ca. 90 grader, så din ryg rettes op. Dette stabiliserer din holdning.
  • Sørg generelt for at din ryg er rettet op. Dette er vigtigt, når du sidder ned i mange timer ad gangen.
  • Som en sidste ting bør du sørge for at variere din stilling på stolen eller gå nogle små ture, så din ryg og dine skuldre rettes ud.

 

Vælg den rigtige kontorstol

Udover ovenstående kan det også være godt for din ryg, hvis du investerer i en ny kontorstol til dårlig ryg. Det kan dog være svært at vide, hvilken du skal købe. Dog er en ergonomisk stol altid en god investering, da den har mange indstillinger, som er med til at understøtte din ryg og din stilling, så du ikke får ondt.