Kontaktlinser eller briller?

Kontaktlinserne er uundværlige i en aktiv hverdag

Kontaktlinser er at foretrække, hvis man lever et aktivt liv, fordi en brille oftest kan være i vejen ved sport og aktive foretagender – og i værste tilfælde kan brillen være skadelig for dine øjne i forbindelse med motion og fysiske aktiviteter. Derfor er det anbefalelsesværdigt at bruge kontaktlinser, dog er der en række ting, man skal være opmærksom på ved brugen. Læs med her, og bliv klogere på fordelene og ulemperne ved kontaktlinser.

 

Hvorfor man bør overveje kontaktlinser

For det første er kontaktlinser gode til dig, der har en aktiv hverdag. Dette er, fordi linsen sidder helt tæt på hornhinden. Dermed undgår man chancen for, at ens brille står i vejen for ens syn i sportsmæssige sammenhænge. Du kan undgå at få synet blokeret, som eksempelvis kan ske, hvis briller dugger eller tilsnavses. Derudover er der ingen risiko for, at kontaktlinserne falder af eller bevæger sig, som det kan være tilfældet med briller. Det bedste er dog, at kontaktlinsen dækker hele dit synsfelt, så du har frit udsyn over hele felten. Derfor er kontaktlinser blot et bedre alternativ til briller i aktive sammenhænge.

 

Vælg de rigtige kontaktlinser

Hvis du har besluttet dig for, at kontaktlinser ikke er noget for dig på grund af gener eller irritation i øjet, så er grunden nok, at du endnu ikke har fundet de kontaktlinser, der passer til dig. I den forbindelse bør du rådføre dig med en kompetent optiker, der kender de mange forskellige slags kontaktlinser. Hos eksempelvis Tommerup Optik ApS har de et bredt udvalg af kontaktlinser, hvor medarbejderne står klar til at rådgive og finde de kontaktlinser, som passer til dig og dit syn uden at medføre nogen form for gener. Her kan optikeren også bedst rådgive, hvorvidt en måneds- eller endagslinse er mest optimal for dig.

 

Vigtigst af alt: Behandl dine kontaktlinser korrekt

Ved brug af kontaktlinser skal man være opmærksom på, at den tætte kontakt med øjet, kan medføre irritationer eller øjeninfektioner – og i værste tilfælde kan man ende med skader på synet. Uanset hvilken linse du bruger, er det vigtigt at have en god håndhygiejne og overholde de anvisninger, der gælder for kontaktlinserne, du bruger. Derudover er det aldrig sundt at sove med linserne i.

Tommelfingerreglen er god håndhygiejne og at reagere, hvis ens øje bliver rødt. Håndterer man kontaktlinserne, som man skal – så er kontaktlinsen en fantastisk erstatning af brillen.