Derfor er det vigtig med tandbeskytter

Brug tandbeskytter som værn mod uforudsete ulykker

Kan du godt lide at dyrke sport? Både på hobbyplan og eliteniveau kan det være en rigtig god ide at investere i sin sikkerhed på banen – det kan du blandt andet gøre gennem en tandbeskytter. En tandbeskytter beskytter ikke kun tænderne, men vil også kunne fungere som værn mod skader i kæbe og mund, idet den holder tænderne fast på plads. For sportsfolk som boksere, betragtes tandbeskytteren som en vigtig del af udstyret, da det i denne sportsgren er særligt vigtigt at beskytte sig mod slag i ansigtet.

 

Tandbeskyttere minimerer skader 

Ved at bruge en tandbeskytter, når du dyrker sport – både boksning og boldspil med fysisk kontakt – minimerer du de skader, der kunne opstå. Tandbeskytteren hjælper nemlig både mod slag, udslåede eller døde tænder og beskytter på den måde dine tænder på flere områder. Tandskader kan være dyre at reparere, og de kan derudover fører til varige gener i munden. At minimere de skader, du måtte risikere at få i din sport, kan derfor godt betale sig.

 

Tandbeskyttere beskytter mere end bare dine tænder

Måske var du ikke klar over det, men tandbeskyttere er faktisk også med til at beskytte dine læber, kæber, din tunge og forebygger derudover skader. En speciel egenskab ved tandbeskytteren er desuden dens indbyggede evne til at forebygge kvælning. Tandbeskytterne kan både laves og udformes individuelt efter dine egne tænder, så de passer perfekt, men de kan også fås i en billigere og mere standard version. Uanset hvilken typer tandbeskytter, du ønsker at investere i, hvilken sport du dyrker, og hvad du ønsker at beskytte dine tænder og mundregion mod, er der altså umiddelbart kun argumenter, der taler for en sådan investering.