Akupunktur kan hjælpe med en forlænget aktiv livstil

Hvad er akupunktur?

Hvis ikke du allerede kender til akupunktur, kan du bare læse med i dette indlæg og blive klogere. Akupunktur er en behandling, hvor små nåle stikkes ind i hud og muskler. Klassisk akupunktur anses som en behandlingsmetode, som kan helbrede en lang række sygdomme og symptomer, og det kan derfor både anvendes til at behandle lidelser og sygdomme. Akupunktur er desuden baseret på en lægeundersøgelse, hvor man gennemgår forskellige symptomer og tilstande hos patienten, inden behandlingen går i gang.

Akupunktur kommer oprindeligt fra den østlige alternative behandlingstilgang, men er gennem tiden også blevet mere og mere anvendt i den vestlige verden.

Hvordan virker akupunktur?

Ved at indsætte tynde nåle af forskellig længde i kortlagte punkter på patientens hud, kan man forebygge eller behandle konkrete sygdomme. Akupunktur handler om at styrke kroppens egne ressourcer, og det giver mulighed for at kunne få løsnet op for tidligere stress, hvormed man skaber en ro og balance i kroppen.

Nålene er utroligt tynde, og gør ikke ondt at få sat i, selvom der kan være nogle punkter, der er mere ømme end andre. Dette betyder som regel blot, at dine muskler her er mere spændte.

Sådan kan akupunktur hjælpe dig i din sport

Mange sportsstjerner – amatører som professionelle – benytter sig af akupunktur. Behandlingen bruges ofte i forbindelse med en sportsskade for at kunne minimere restitutionstiden. Dermed kan sportskarrieren eller perioden, der er mulig at dyrke sport i, forlænges.

Akupunktur har en betydelig effekt, særligt i restitutionen. Her bruges det til at mindske smerter og inflammation ved muskelsmerter, ledbånd og knogler, og det øger både udholdenhed og koordination, men hvordan kan akupunktur forlænge ens aktive levestil? Akupunktur er en god idé til generelt at forebygge skaber, så du har mulighed for at forlænge dit aktive liv.