Plej din hud, når du træner

Træning er godt for din krop. Men hvad gør egentlig ved din hud?

Når du træner bliver huden varm, og porerne åbner sig. Huden bliver derfor modtagelig for bakterier og snavs, hvilket kan give dig uren og irriteret hud. Læs med her hvis du vil vide, hvordan du holder din hud sund og ren, når du træner.

 

Træn uden make-up

Vi hører hele tiden, at man får mest ud af sin træning, hvis man giver sin krop de bedste arbejdsvilkår ved at spise rigtigt. Det samme er gældende for din hud. Du giver din hud de bedste arbejdsvilkår ved at rense huden for makeup inden træning. Brug en rensetonic inden træning, også selvom du ikke har makeup på. Rensetonic fjerner makeup, snavs og bakterierne på huden. Hvis du ikke renser din hud inden træning, kan du risikere, at snavs og bakterier træner ned i huden.

 

Tør maskinerne af

Hvis du træner i et fitnesscenter, skal du sørge for at tørre maskinerne af. De er rene bakteriebomber, og du kan nemt få bakterierne fra hænderne spredt ud på ansigtet.

Hvis du træner udenfor, skal du huske at beskytte dig mod solen med solbeskyttelse. Det er især vigtigt at passe på din hud under træning, fordi den er mere modtagelig for sålens stråler, når huden er varm. Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle solcremer, du kan bruge. Du skal gå efter en solcreme med kemisk filter, da den ikke blokerer svedkirtlerne. Hvis svedkirtlerne blokeres, kan huden ikke skille sig af med affaldsstofferne sammen med sveden. Undgå derfor solcreme med fysisk filter. Du kan også bruge en kasket, når du træner i det fri.

 

Rens og plej din hud med de rigtige produkter

Når du træner, er det vigtigt, du bruger de helt rigtige produkter til din hud. Det er vigtigt, din hud er renset i dybden, så porerne ikke blokeres. Du kan for eksempel gå efter produkter, der er 100 procent kemikaliefri, og som indeholder pileekstrakt, som har en naturlig og blødgørende peeling, der går ind og renser huden mildt i dybden. På den måde vil dine porer ikke blokeres, og huden vil på den måde skille sig af med affaldsstofferne sammen med sveden.