Sundhed og velvære gennem kosten.

Sundhed og velvære gennem en økologisk livsstil

Danskerne er verdensmestre i økologi. Det skrev blandt andet Politiken sidste år. Vi køber flere og flere økologiske råvarer, og over ti procent af Danmarks fødevarer er netop økologiske.  Dermed får vi også et større udvalg af lækre økologiske råvarer, og overpris bliver mere og mere en myte end sandheden. Det voksende udbud af økologi sænker nemlig priserne, og det er derfor blevet langt mere økonomisk overkommeligt at leve en økologisk livsstil. Men hvorfor vælger så mange af os at skabe den her økologiske livsstil, og hvad er det godt for?

 

Sammenhængen mellem sundhed og økologi

En undersøgelse lavet af Aarhus Universitet i 2018 viste, at folk der lever økologisk og dermed prioriterer disse råvarer samtidig lever sundere. På den måde går sundhed og økologi hånd i hånd; hvis du vil have en sund livsstil, så bør du favorisere økologi over konventionelle produkter. I USA er der også lavet undersøgelser om sammenhængen mellem sundhed og økologi, og her bekræftede de, at økologiske råvarer er sundere grundet en større mængde vitaminer og mineraler, som man altså ikke finder i konventionelle produkter, hvor man i stedet finder en større mængde giftstoffer og pesticider. Glæden du får ved netop at spise sunde og rene fødevarer kan dermed gå ind og give dig sundhed både i krop og sjæl. En sund krop betyder et sundt sind, og hvorfor ikke starte med at fokusere og arbejde med dit madindtag, hvis du er påbegyndt rejsen til et sundere, bedre og mere aktivt liv.

 

Men hvordan lever man så økologisk?

Økologi kommer i mange former og farver, for det er nemlig ikke bare dine madvarer, som er økologiske. Ser man ud over fødevarer, så opdages en helt ny verden af økologi og bæredygtighed. Dit vaskemiddel kan være økologisk, det samme kan din ansigtsrens og cremer, dine rengøringsmidler samt dit tøj og kosmetik.  Af økologiske varer, så foretrækker danskerne dog stadig fødevarer over de andre, økologiske produkter, der findes. Af de økologiske produkter danskerne køber mest af er blandt andet mælk, æg og grøntsager. På det seneste er vi danskere dog også begyndt at købe vores færdigretter økologiske, samt slik og juice, så forbruget af økologi stiger blot. Når man er en børnefamilie, så kommer økologi ofte også i fokus, fordi vi jo kun ønsker det bedste for vores børn.  Det er nemlig særligt her, at folk mener, økologi er sundt. Det kan dog være uoverskueligt at bruge tid på at lede efter de økologiske råvarer i supermarkedet, samt vælge ud fra den økologiske livsstil, når varerne kommer i kurven. En løsning på dette problem kan være at kigge på økologiske måltidskasser, som der også findes mange af. På denne måde undgår du de travle, tidskrævende, trælse ture til supermarkedet på jagt efter økologi, og samtidig slipper du også for at planlægge din madlavning. Med en måltidskasse er der plads til langt mere overskud i hverdagen, fordi dagen bliver nemmere for dig. Nemhed i sammenhæng med madlavning betyder ofte noget, vi vil forbinde med det usund mad, men dette er ikke tilfældet, når det kommer til måltidskasser og måltidsabonnementer. I stedet kommer der velsmagende og sunde retter leveret lige til døren, og familien kan fokusere på en sund livsstil og det velvære, der følger med.

Hvis du overvejer at starte på en økologisk livsstil, så kan netop fokus på fødevarer være en god start. Derefter kan du lære at lede efter de rigtige mærker og betegnelser, og dermed udvide horisonten, når det kommer til økologi. På den måde kan også vaskemidlet, makeuppen og tøjet også blive økologisk, og livsstilen endnu sundere.

 

Økologi er bedre for miljøet

Hvis danskerne bliver ved med at forhøje deres økologiforbrug, så gør vi også laver vi også et bedre Danmark. Med økologi kommer der støtte til bedre dyrevelfærd men ikke mindst også en mere miljørigtig tilgang til miljøet. Vi mindsker nemlig mængden af gift, pesticider og andre skadelige stoffer, så naturen bliver sundere og bedre. Dermed er det ikke bare din og din families kroppe der får det bedre gennem den økologiske livsstil, men også vores alle sammens moder jord, som i fremtiden stadig skal være et hjem for vores børn. Velbekomme og held og lykke med den nye, aktive og sunde livsstil.

 

Virksomhed: FindMåltidskasser