Sådan vælger du de perfekte sportsbriller med styrke

Sportsbriller med styrke til en aktiv livsstil

Bruger du briller, er du aktiv og dyrker sport i din fritid, kan det være en god idé at investere i et par sportsbriller med styrke. I dette indlæg kommer vi med gode råd til, hvordan du vælger den rette sportsbrille med styrke.

Vælg briller ud fra din sportsgren

Har du brug for nye sportsbriller er det vigtigt, at du vælger briller ud fra din sportsgren. Dyrker du flere forskellige sport, er det godt at have en sportsbrille til hver aktivitet. Sportsbriller kommer i mange former og farver. Overvej om det er vigtigt, at brillerne sidder tæt, hvis du dyrker sport, hvor der er mange hurtige bevægelser. Måske er det vigtigt, at de er vandtætte eller matcher en sportsuniform - tag en optiker med på råd, når du skal vælge.

Sportsbriller til fodbold

Spiller du fodbold, er det vigtigt med et par briller, som kan holde til hårde slag og taklinger, uden at de tager skade. Derudover er det vigtigt, at brillerne sidder godt fast. Vælg derfor briller med silikone på næseryggen og spidsen af brillestængerne.

 Sportsbriller til tennis

Ved tennis er det vigtigt med godt udsyn i højden og i bredden. Derfor bør du vælge nogle briller med buede glas og stel, som sidder tæt på ansigtet. Dette er noget, din lokale optiker helt sikkert kan hjælpe dig med.

Vælg den rigtige styrke

Styrken i sportsbriller er det vigtigste element, men det kan være svært at vurdere, hvilken styrke der er behov for. Er det vigtigt, at du kan fokusere skarpt på en lille ting i bevægelse, såsom bolden i tennis? Skal du kunne se langsigtet, kortsigtet eller begge dele? Alt dette har indflydelse på den styrke, du skal have i din sportsbrille. Søg hjælp hos en optiker, når du skal vælge sportsbriller med styrke, så du er sikker på, at du får lige præcis den styrke, som passer til din sportsgren.