Hvad er Body sds?

Hvad går Body sds behandling ud på?

Body sds er en bestemt kropsterapibehandling, der har til formål at afhjælpe spændinger i ryg, skulder, hofte og nakke samt psykiske lidelser. Metoden er udviklet i Danmark over flere generationer og omfatter i dag fysisk kropsbehandling, træning og udrensning. Dog kan kropsbehandlingen godt stå alene.

Behandlingens fokus er både det fysiske og mentale helbred, som derfor behandles som helhed. Body sds står for ’Body Self Development System’, hvilket betyder, at behandlingsmetoderne tager udgangspunkt i kroppens og sindets egne selvhelbredende evner, som stimuleres gennem forskellige massageteknikker, mobiliseringsøvelser og åndedrætsteknikker.

 

Body sds behandling afhjælper angst, depression og stress

Body sds behandling er en god behandlingsform, hvis du lider af smerter eller spændinger i kroppens muskler, eller hvis du kæmper med psykisk sygdom. Flere oplever nemlig positive effekter af behandlingen mod depression, angst og traumer. Body sds behandling kan også lindre andre typer problemer såsom hovedpine, fordøjelsesproblemer, allergi, astma eller stress.

Når folk opsøger en behandler, der tilbyder Body sds, så er de typiske problemstillinger, at klienten har fået sportsskader eller opbygget smerter eller spændinger i muskler eller led som følge af en periode med stress eller kontorarbejde og dårlig kropspositur.

 

Hvordan foregår en Body sds behandling i praksis?

En behandling med Body sds foregår typisk som en samtale på mellem 45-50 minutter, hvor klienten ligger på en briks. Undervejs arbejder den enkelte behandler på at lokalisere kilden til klientens smerter og spændinger – de kan ofte ligge andre steder, end hvad man lige tror. Derfor behandles hele kroppen, og der bruges forskellige behandlingsteknikker, udover den klassiske Body sds behandling – fx zoneterapi, fysioterapi og lignende.