Tag på aktivferie på Gudenåen

Tag ud i naturen

 

Sommeren er for de fleste lig med ferie. Nogle ser måske frem til at lave ingenting og bare ligge ved en pool i sydens stegende hede, mens andre er mere optagede af at opleve noget på en berigende og aktiv måde. Hvis sidstnævnte ferieform lyder spændende, bør du læse med her. Det er nemlig muligt at få en både aktiv og oplevelsesrig ferie lige her i hjertet af Danmark. Få naturen helt tæt på med en ferie langs den smukke Gudenå. Gudenåen strækker sig fra Vejle i syd til Randers fjord mod nord, hvorfor der er et væld af muligheder for aktive oplevelser langs den lange å.

 

Camping og kanotur langs Gudenåen

 

En oplagt mulighed for en aktivferie er at sejle i kano på Gudenåen. Denne ferieform egner sig både til par eller familier, som ønsker at komme tættere på naturen samtidigt med, at man selv deltager aktivt i oplevelserne. Den smukke natur appellerer til folk i alle aldre, og både kano- såvel som kajaksejlads er en god og sjov måde at bruge kroppen på. Der er rig mulighed for at finde en campingplads langs åen, hvor man kan overnatte og slappe lidt af mellem sejlturene. Campingferie er en ferieform, der tiltaler mange, da hele familien kan være med helt tæt på den danske natur, hvad enten man er til campingvogn, telt eller en hytte.

 

Kanoudlejning ved Gudenåen

 

Der er mange gode muligheder for kanoudlejning ved Gudenåen. Den skønne beliggenhed langs åen gør det meget attraktivt at overnatte på en af de mange campingpladser, der ligger langs ruten. Her er flere steder (både campingpladser og private udlejere), hvor der kan lejes kanoer eller kajakker til turen. Mange udlejere tilbyder god service i form af hjælp med afhentning af kano/kajak, gode råd og ekspertise samt hjælp med at planlægge ruten og eventuelle overnatningssteder på vejen. Kanoen er et godt valg til dem, der ikke har så stor erfaring med sejlads eller børnefamilien, som ønsker at medbringe al deres bagage. Kajaksejlads er dog ikke hverken farligt eller svært, men kræver blot lidt tilvænning og øvelse. Her er desuden også fin plads til bagage.