De rette løbesko

Find en løbesko, der passer dig og din løbestil

Er det blevet tid til at få gjort noget ved det juleflæsk, nu hvor vi er kommet godt ind i det nye år? Så kan løb være en ganske udmærket motionsform til at komme af med det ekstra lag, for løb er uden tvivl den motionsform, som er med til at forbrænde fedt mest effektiv.

Dog er løb også en motionsform, som kræver grundig optræning, da dine muskler og især led ikke er vant til den hårde belastning, som de bliver udsat for under løbeturen. Derfor er det vigtigt, at du finder de helt rette løbesko, når du skal i gang med dit nye sunde liv.

 

Tjek din løbestil

Inden du render ned i den lokale sportsforretning og køber de billigste løbesutter, du kan finde, kan det være en rigtig god ide, at du smutter forbi en løbespecialist i første omgang, og får analyseret din løbestil.

Vi løber nemlig alle sammen forskelligt. Derfor nytter det heller ikke noget, at du får din kammerats aflagte sko, hvis I løber på forskellige måder. Grundlæggende kan vores løbestil inddeles i tre løbestile:

  • Overpronation

Hvis din fod overpronerer, falder din fod for meget ind mod indersiden, og derfor vil trykket også være størst her. Du kan se på dine gamle sko, om du overpronerer, hvis de er slidte på indersiden af sålen.

  • Oversupination

Hvis du oversupinerer, når du løber, så lander du på ydersiden af din fod, og du vil således fortsætte med at hvile på ydersiden af din fod, indtil du sætter af igen. Du kan se, om du oversupinerer, på dine gamle sko. Hvis de er slidte på ydersiden, så oversupinerer du.   

  • Neutral

Hvis du har en neutral løbestil, så lander du på din hæl, hvorefter trykket bliver fordelt på midten af din fod.

Når du ved, hvilken slags løbestil du har, bliver det nemmere for dig at finde de helt rette løbesko.

 Læs også: Sådan klarer du en cooper test

Bedst i test

Tilbage i 2015 skrev TV2 Livsstil om, hvordan det uafhængige løbesite www.RunRepeat.com, havde gennemført en storstilet undersøgelse, hvor 134.867 brugere af løbesko havde rangeret 391 forskellige løbesko, ud fra brugerens løbeoplevelse.

Her var det forholdsvis ukendte mærker, der tog topplaceringerne. Derfor kan man med fordel prøve nye mærker af for at se, om det er noget der passer dig og din løbestil.

Find mere inspiration her.