Få bedre syn med en øjenoperation

Hvornår skal du overveje en øjenoperation?

Der er mange grunde til, at du skal overveje en øjenoperation. Hvis dine øjne hurtigt bliver trætte, røde og irriterede eller udtørrede, så kan det være et tegn på, at dit syn med tiden også bliver dårligere, og det kan føre til, at du rammes af en eller flere øjensygdomme. En øjensygdom er et bredt begreb, der kan være alt fra et bygkorn til grå stær. Øjensygdomme kan også ramme både en enkelt del af øjet, som eksempelvis hornhinden, men de kan også ramme hele øjet.
Grå stær er den øjensygdom, der er mest udbredt i Danmark. Det er primært ældre, der har grå stær, men alle kan få det. Mange danskere har også bygningsfejl, der kan være uregelmæssigheder i hvordan lyset brydes, der kan give uklart syn.
Langsynethed eller nærsynethed er også gode grunde til at overveje en øjenoperation.

 

Forskellige typer af øjenoperationer

Der findes flere forskellige øjenoperationer, som kan fikse forskellige problemstillinger i dine øjne. Laseroperationerne, der er mest almindelige i Danmark, hedder ReLEx Smile operation og LASIK operation. Med en laseroperation bruger man en laser til at rette hornhindens form, så synet bliver normalt igen. ReLEx Smile er en af de mest avancerede og moderne former for laserbehandling. Det er et minimalt indgreb, der ikke forårsager så meget besvær efter indgrebet. ReLEx Smile laseroperationen kan derfor anvendes af alle, også piloter, sportsfolk og militær, da den er så sikker. LASIK er en ældre laseroperation, som stadig fungerer for mange mennesker med visse øjenproblemer.
ICL-operationer indsætter en linse i øjet, der kan forbedre langsynet- eller nærsynethed.

 

Hvad kan du forvente af en øjenoperation?

Mange mennesker er bange for, at øjenoperationer kan være smertefulde, både under operationen og efterfølgende, men det er sjældent tilfældet. Der findes øjendråber med anæstesi, der gør operationen smertefri. Nogen kan opleve tørre øjne i dagene eller ugerne efter operationen, men efter en måned er det væk igen. Pas på med hård motion efter operationen, men ellers kan du gøre som normalt.
Du kan forvente at få et permanent forbedret syn efter en laseroperation som ReLEx Smile laseroperationen, og det er derudover en af de mest sikre operationer, man kan få foretaget.

Du kan forvente at skulle betale for øjenoperationen, men gør man det op over længere tid med briller og linser, er prisen ikke meget dyrere.