Derfor skal du forsikre dine tænder

Pas på dine tænder, når du dyrker sport

Har du styr på, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude, og dine tænder kommer til skade, når du dyrker sport? Tandskader er nemlig ikke dækket af sundhedsforsikringen, så derfor skal du have tegnet en ulykkesforsikring.

En ulykkesforsikring dækker bl.a. tandskader; det er dog forskelligt i hvilke tilfælde, og det kommer an på, om du dyrker sport, der betegnes som ”farlig sport”. I den sammenhæng vil der nemlig være brug for en udvidet ulykkesforsikring.

 

Disse sportsgrene skal du være opmærksom på

Det er især holdsport såsom håndbold og fodbold, hvor tænderne kan risikere at få nogle ordentlige slag, dog vil tandskader forårsaget af disse sportsgrene være dækket af de fleste ulykkesforsikringer.

Dyrker du derimod kampsport såsom boksning, karate eller ekstremsport, så skal du ved de fleste forsikringsselskaber have udvidet din forsikring. Det kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvad de definerer som ”farlig sport” - derfor bør du orientere dig hos dit forsikringsselskab – better safe than sorry!

 

Sørg for at dine tænder er forsikret korrekt.

Dyrker du sport, hvor tænderne er i højrisiko for at tage skade, kan du heldigvis gøre noget selv for at passe ekstra godt på dit tandsæt. Ved kampsport, hvor tænderne er særligt udsat, kan du med fordel gå til din tandlæge og få lavet en tandbeskytter. Tandbeskytteren er egnet til at modstå hårde stød og slag, og den fremstilles efter dine tænder, så den er nem at bruge.

Ved akutte tandskader, som eksempelvis en knækket tand grundet sport, skal du kontakte din tandlæge. Flere tandlæger tilbyder tid til akutte behandlinger, også i weekenden. Har du en flækket tand, eller det der er værre, er tiden indtil din behandling afgørende for din tands helbred efterfølgende. Så jo hurtigere du får fat på din tandlæge, des bedre.