Få gang i kroppen med fysioterapi

Fysioterapi – opnå færre smerter og stærkere muskler

Der kan være mange grunde til, at du fører et mindre aktivt liv, end du plejer eller ønsker. Rigtig mange danskere døjer dagligt med smerter fra enten en sportsskade, overbelastning, dårlig arbejdsstilling eller noget helt fjerde. Disse smerter er ofte en af de store grunde til, at vi ikke dyrker lige så meget motion, som vi ellers ønsker. Hvis du har et ønske om at blive stærkere og genvinde kontrollen over din krop, kan fysioterapi være et rigtig godt hjælpemiddel. En fysioterapeut kan hjælpe dig med at lokalisere årsagerne til din smerter og gennem en række behandlingsformer øge din evne til at bevæge dig og fremme din overordnede livskvalitet.

 

Fysioterapi er for både krop og sind

Fysioterapi er en behandlingsform, der har til formål at øge dit overordnede velvære. Ofte kommer folk til en fysioterapeut, fordi deres bevægelses- og funktionsevne er nedsat grundet skade, sygdom eller alder. Igennem information, vejledning og træning kan en professionel fysioterapeut hjælpe dig med at opsætte et relevant genoptræningsforløb samt give dig konkrete forslag til, hvordan du bedst håndterer de symptomer og begrænsninger, du har i dagligdagen. Derfor er fysioterapi også en behandlingsform, der både koncentrer sig om dit mentale såvel som fysiske helbred. Hvis du derfor ønsker at genvinde en større kontrol over din krop og samtidigt få redskaber til at håndtere den frustration og til tider sorg, du føler grundet din skade, så kan en fysioterapeut være det helt rigtige valg for dig.

 

Kom tilbage til hverdagen med fysioterapi

Det er utroligt hæmmende for både en personlige og professionelle liv, når man døjer med smertende skader. Derfor er det også vigtigt, at du prioriterer at søge hjælp, så du kan komme tilbage til den hverdag, du allerhelst vil have. I fysioterapi vil genoptræning ofte også foregå derhjemme, og du vil derfor få et sæt af øvelser, som du altid kan bruge, hvis du skulle få brug for det igen. Alt afhængig af den skade vil fysioterapeuter til tider også bruge el-terapi som en supplerende behandlingsform og en nyere behandlingsform kaldet Alter G, der bl.a. anvendes af en række professionelle fodboldklubber. Inden du vælger fysioterapi, kan du med fordel også undersøge andre behandlingsformer, så du er sikker på, at du har valgt det rette.