Hvad er rem søvn og hvorfor er det vigtigt for mig?

Hvad er REM-søvn?

Når du falder i søvn om aftenen og vågner om igen om morgenen, kan du ikke mærke det, men din krop har været igennem fire forskellige stadier af søvn. REM søvn er et af stadierne, og forkortelsen står for Rapid Eye Movement. Ordene dækker over de bevægelser, vores øjne laver bag øjenlågene, når hjernen arbejder på højtryk i vores søvn, men kroppen ikke reagerer. Hjernen er særligt aktiv under dette stadie, og søvn er derfor slet ikke så rolig en tilstand, som mange tror.

Stadierne er Mild søvn, Let søvn, Dyb søvn og REM søvn. Stadierne gentages 4-6 gange på en gennemsnitlig nat med 6-9 timers søvn.

 

Hvorfor er REM søvn vigtig?

Alle stadier af søvnen er vigtige, og de har forskellige gavnende effekter for vores kroppe. Søvnen nulstiller vores hjerner, og vores kroppe får lov til at restituere og lade op til en ny dag. REM søvnen er en vigtig spiller, særligt fordi den er med til at hjælp vores hjerne med abstrakte processere og kreativ tænkning. De områder i hjernen, der arbejder med disse områder, har særligt brug for REM søvnen, der også er med til at bearbejde vores oplevelser, følelser og erfaringer gennem dagen. REM søvnen hjælper hjernen til at være kreativ og løse eventuelle problemer, vi måtte være ude for.

 

Hvordan sikrer jeg mere REM søvn?

Fordi hjernen er så aktiv under dette stadie, er det også nemmere at vågne under REM søvnen, men det forhindrer dig i at opnå de gavnlige fordele, som søvnen giver din krop og hjerne.

For at få den bedste søvn er det vigtigt, at man har en seng af høj kvalitet, så du ikke vågner under din REM søvn. Auping Senge fra Lapur eller Jensen Senge er nogle af de bedste senge på markedet. Auping Senge har blandt andet udviklet nogle af de bedste topmadrasser og senge for at sikre den bedste og mest optimale søvn til din krop.

Udover en god seng, er det også en god idé at have en fast søvnrytme, så din krop automatisk bliver træt på samme tidspunkt hver aften og er udhvilet hver morgen. Du kommer nemmere igennem alle stadierne af søvnen med en stabil søvnrytme, og du får derfor mere ud af din søvn.